Παρουσίαση βιβλίου: Η Νέα Ιωνία στο Μεσοπόλεμο, 1922-1941

Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, ώρα 7μ.μ., στο Πνευματικό Kέντρο της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας (Αλατσάτων 27, Ν. Ιωνία) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των…

Χάρη Σαπουντζάκη- Λουκά Χριστοδούλου, με τον τίτλο «Η Νέα Ιωνία στο Μεσοπόλεμο, 1922-1941»

Στο έργο αυτό οι συγγραφείς, σε ξεχωριστές ενότητες, καταγράφουν την ιστορία της πολιτείας των ξεριζωμένων μικρασιατών, της Ν. Ιωνίας, της πρώτης εγκατάστασής τους και μετά τη δύσκολη αλλά και δημιουργική πορεία τους στη νέα πατρίδα, ως τον πόλεμο του ’40.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 12 ενότητες. Η εγκατάσταση των προσφύγων στη Ν. Ιωνία, Βιομηχανία: Ταπητουργία-Υφαντουργία-Εμπόριο, Εκκλησία, Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Δημόσιες υπηρεσίες, Δημοτικές εκλογές του 1934, Εκλογές (βουλευτικές κ.λ.π.) στο Μεσοπόλεμο και η προσφυγική ψήφος, Λαογραφικά, Μαρτυρίες.

Παράλληλα υπάρχει και CD με επιπλέον στοιχεία και ντοκουμέντα αλλά και πίνακες με χιλιάδες ονόματα εκλογέων κ.λ.π., και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται, και ήταν αδύνατο να συμπεριληφθεί στον τόμο, ο οποίος αριθμεί 432 σελίδες μεγάλου σχήματος.

Για το έργο θα μιλήσουν οι:

Βλάσης Αγτζίδης: διδάκτωρ νεότερης ιστορίας, συγγραφέας.

Δημ. Εφραίμογλου: διευθύνων σύμβουλος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Γιώργος Μιχαηλίδης: σκηνοθέτης, συγγραφέας.

Θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος N. Ιωνίας κ.Ηρακλής Γκότσης και ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α κ. Παύλος Θωμόγλου.

Το έργο εξεδόθη από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της Νέας Ιωνίας αλλά και τα 80 χρόνια από της ιδρύσεως του σωματείου.

mikrasiatis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *