Πρόταση νόμου για σαρωτικό έλεγχο «πόθεν έσχες» από το 1974 καταθέτει η ΝΔ

Πρόταση νόμου για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, πρόκειται να καταθέσει η ΝΔ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, εξήγησε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου των…..
δηλώσεων όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.

Η ΝΔ υποστηρίζει ακόμα ότι θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

    Μια ακόμη ελεεινή απόπειρα της εγκληματικής πολιτικής τάξης της χώρας, να εξασφαλίσει το απόλυτο ακαταδιώκτο ενώπιον νέων ενδεχόμενων αποκαλύψεων παράνομου πλουτισμού που θα γίνουν στο μέλλον,έγινε μέσω του άρθρου 10 του νόμου 3932/2011. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

    Με το άρθρο 10 του Ν.3932/2001 ο "νομοθέτης" προσέθεσε μια παράγραφο στο άρθρο 6 του Ν. 3213/2003 (και όχι στο άρθρο 10) με την οποία ορίζει ότι η ψευδής δήλωση πόθεν έσχες ή η μη υποβολή της ή η ανακριβής υποβολή της μπορεί και να παραμείνουν ατιμώρητες σε περίπτωση που το δικαστικό συμβούλιο ή το δικαστήριο κρίνουν ότι "η εκτίμηση των περιστάσεων" το επιτρέπει.
    Και αυτό διότι ο Ν.3213/2003 είχε στο μεταξύ τροποποιηθεί εκ θεμελίων με τον Ν. 3849/2010, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 26η Μαΐου 2010,λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του διαβόητου νόμου, με τον οποίο κυρώθηκε το Μνημόνιο με τους όρους δανεισμού της τρόικας, φρόντισε να απαλλάξει κάθε δημόσιο λειτουργό, πολιτικό, δικαστικό ή υπάλληλο, από
    τον κίνδυνο να χρειασθεί να επιστρέψει τα κλεμμένα. Τόσο καλά.

    Με άλλα λόγια, με τον Ν.3849/2010 διασφαλίσθηκε η ποινική ασυλία κάθε αξιοπρεπούς απατεώνα και σιγουρεύθηκαν τα κλεμμένα, όπου και σε όποια μορφή κι αν βρίσκονται. Ο 3932/2011 ψηφίστηκε δια βοής,σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής και υπερψηφίστηκε (αν δεν κάνω λάθος) από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΛΑΟΣ
    Ας κάτσουμε λοιπόν ήσυχοι στα σπίτια μας και ας περιμένουμε υπομονετικά την σωτηρία μας.

    ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ !;!;!;!;!;!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!! ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!ΕΚΤΟΣ ΜΗΔΑΜΙΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ!!

    ΑΝΑΡΧΟΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ A.C.A.B.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ:: ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ, ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ 'ΝΟΜΟΣ' ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
    Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΒΙΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ….ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕΕΕΕ

    Reply
  4. ΝΙΚΟΣ

    ΠΡΟΣ Ν.Δ. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *