Σοβαρότατα ερωτήματα για τη στάση Κουβέλη- ΔΗΜΑΡ κατά το Μνημόνιο 1

Τα γεγονότα:

Το έως τις 11.11.2011) (1) μέλος της ΔΗΜΑΡ, καθηγητής κ. Μ. Ματσαγγάνης (υποστηρικτής του Μνημονίου (2) και παρόλαυτά κεντρικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ως το Νοέμβριο 2011(1)), λέει στην ομιλία του στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ (31.03.-03.04.2011) τα εξής καταπληκτικά: ¨Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν κατά του «μνημονίου» στη βουλή -εκ του ασφαλούς, έχω την εντύπωση (επειδή υπολόγιζαν ότι θα ψηφιζόταν έτσι κι αλλιώς). Σε σχετικό μου ερώτημα στη συνέλευση του τομέα παιδείας και έρευνας, μου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι εάν από την….
ψήφο τους κρινόταν το αν θα χρεοκοπούσαμε εδώ και τώρα (εκεί και τότε) ή όχι, τότε οι βουλευτές μας θα ψήφιζαν υπέρ. Τότε γιατί δεν το έκαναν; Εμένα αυτό δεν μου αρέσει: αποπνέει δειλία, έλλειψη αυτοπεποίθησης, σε τελευταία ανάλυση ανειλικρίνεια. ¨ (2) (3).

Ο κ. Κουβέλης, όμως, θα δηλώσει, ένα χρόνο μετά περίπου, στις 10.05.2011, στο περιοδικό Vice Versa ότι ¨δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο. Ακόμα και αν απαιτούνταν 180 βουλευτές για να ψηφιστεί το Μνημόνιο, εμείς δε θα το ψηφίζαμε. Οι τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μελετήσαμε το Μνημόνιο, σταθμίσαμε όλα τα δεδομένα και το καταψηφίσαμε¨ (4).

Φυσικά, η πλευρά του κ. Κουβέλη, θα μπορούσε να αντείπει ότι ο κ. Ματσαγγάνης υπέθεσε ή δεν θυμάται κάποια πράγματα. Πως όμως μίλησε στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και κατόπιν παρέμεινε ο κ. Ματσαγγάνης (και συνέχισε να έχει πολιτική παρουσία μαζί με άλλα αξιόλογα στελέχη) (1) επί ενάμιση χρόνο ακόμα, εάν εγκαλούσε τον κ. Κουβέλη δημόσια και διαδικτυακά για ανειλίκρινεια και για παραπληροφόρηση, χωρίς καμμία απόδειξη; Επισης, το site Προοδευτική Πολιτική διαβάζεται από μεγάλο αριθμό πολιτών του κεντροαριστερού χώρου, φιλοξενεί τεκμηριωμένη αρθρογραφία, αναρτά κείμενα και νυν και πρώην μελών της ΔΗΜΑΡ και οπωσδήποτε δεν είναι εχθρικό προς τον κ. Κουβέλη: Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να μην έγινε αντιληπτό το άρθρο, ακόμα και εάν δεν άκουσαν καλά τον κ. Ματσαγγάνη από το βήμα του συνεδρίου!

Εάν κάποιος βουλευτής δεν είπε την αλήθεια στους πολίτες, εν γνώσει του οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμα που κατέχει: Για το λόγο αυτό, οφείλει και να προστατέψει την υπόληψή του. Το ερώτημα λοιπόν είναι πάρα πολύ σοβαρό και απαιτεί μια απάντηση από τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία να λάβει και σαφή θέση έναντι της άποψης του κ. Ματσαγγάνη, με πλήρεις εξηγήσεις για τα σχετικά γεγονότα που συνέβησαν στον τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ. Και φυσικά, απαιτείται κατόπιν και μια απάντηση και από τον κ. Ματσαγγάνη.


Γιώργος Θωμαϊδης

Παραπομπές

Οι σχετικοί σύνδεσμοι υπάρχουν σε PDF και snapshot
εάν δεν τους βρείτε στο διαδίκτυο.

1. Ξέσπασε εμφύλιος στη Δημοκρατική Αριστερά
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4672492

2. Η “δημοκρατική αριστερά” και το “απαράδεκτο μνημόνιο”
http://manosmatsaganis.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=6819&LID=1

3. Ο Φώτης Κουβέλης μιλά στο VICE VERSA
http://viceversamag.gr/%CE%BF-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-vice-versa/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *