ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ : 1η ΝΙΚΗ ! – ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

1η ΝΙΚΗ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ,

Την Τρίτη 22-12-2011 ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.
Δώσαμε ένα δυνατό όχι σε όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Πάνω από 300 άτομα έδωσαν δυναμικό παρών σήμερα στο 1ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας,
όπου παραγματοποιήθηκε ενημέρωση των πολιτών από……
τον πρόεδρο του ΟΤΑ Μέιζονος Θεσσαλονίκης,
κ. Ζουρνά, για την κατασκευή του ΣΜΑ Βορειοδυτικού τομέα (Ευκαρπίας)
Επίσης παραβρέθηκε , το δίκτυο των 30 συλλόγων και φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής του ΣΜΑ Θεσσαλονίκης, η ηγεσία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παύλου Μελά και η αντιπολίτευση.
Ολοι ήταν καλεσμένοι και απολογούμενοι στην ουσία απέναντι στους πολιτες.
Στην αρχή τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου Ευκαρπίας, κ. Ασλανίδης Γ. και εκπρόσωπος των 30 συλλόγων και φορέων της δυτικής Θεσσαλονίκης που είναι ενάντια στην κατασκευή του συγκεκριμένου ΣΜΑ.
Έθεσε 7 ερωτήματα στον κ. Ζουρνά:
Για πιο λόγο επιλέχτηκε η Ευκαρπία ως περιοχή κατασκευής του Σ.Μ.Α; (είναι το οριστικό χαστούκι στο ήδη βεβαρημένο περιβαλλον με δεκάδες βιομηχανίες και τους περιμετρικούς οδικούς άξονες που ρυπαίνουν το περιβάλλον . επίσης τα κοντινότερα σπίτια βρίσκονται μόλις 600 μέτρα )
Για πιο λόγο δεν δεχτήκατε το οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος μας 2 χιλιόμετρα πιο μακριά, πίσω από μια πλαγιά, που ενδεχομένως να μην έβρισκε και την αντίδραση των πολιτών;
Για πιο λόγο υπήρχε αυτή η επιμονή να κατασκευαστεί το Σ.Μ.Α 150 μέτρα ακριβώς δίπλα στο ΤΙΤΑΝ; (ο οποίος συνέχεια κάνει αιτήσεις για καύση λυματολάσπης και ενναλακτικών καυσίμων)
Πως μιλάτε για περιφερειακό σχεδιασμό από την στιγμή που δεν υπάρχει, καθώς μόνο ένα Σ.Μ.Α κατασκευάζετε και το άλλο που έχετε στα υπόψη σας (Επανομής) θα δέχεται το 1/10 των σκουπιδιών που θα δεχόμαστε εμείς;(ενώ στην Ευκαρπία θα καταλήγει το 85 % των απορριμμάτων , 1100 τόνους ημερεσιώς, από όλους τους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, Αγιο Παύλο, Τριανδρία και 60% του δήμου Θεσσαλονίκης, η Επανομή, όταν και αν κατασκευαστεί, θα δέχεται μόνο 170 τόνους το ΣΜΑ της.)
Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση σας να μην ενημερώσετε επίσημα τους πολίτες και τους φορείς προκειμένου να γίνει πραγματική διαβούλευση παραβιάζοντας ένα συνταγματικό μας δικαίωμα; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με αυτή την κοροϊδία. Επιτέλους θα πρέπει να μην πατάτε στην αδιαφορία που δυστυχώς πάντα είχε ο λαός μας σε θέματα ενημέρωσης. Ο κόσμος πλέον έχει ξυπνήσει, γιατί έχει δει τι έχετε καταφέρει τόσα χρόνια όλοι σας. Να αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς.

Γιατί κατασκευάζεται τόσο πρόχειρα ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και ήδη παραβιάστηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι τουλάχιστον σε 5 σημεία;

Πως προχώρησαν οι διαδικασίες ενώ υπάρχει προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας κατά της κατασκευής του Σ.Μ.Α. και από ότι μαθαίνουμε πολλοί από τους υπεύθυνους που υπέγραψαν και έδωσαν θετική εισήγηση (πολεοδομία, κλπ. ) δεν είχαν γνώση αυτού του θέματος;

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε με ενα ιδιαίτερα συγκινητικό λόγο ο πρόεδρος των μαθητών του 15μελους του Γυμνασίου Ευκαρπίας, Κρητικός Πέτρος, που μας τόνισε ότι πρέπει εμείς οι μεγάλοι να σταματησούμε να αποφασίζουμε για αυτούς χωρίς αυτούς και ότι η περιοχή δεν θέλει να δεχτεί άλλο περιβαλλοντικό πλήγμα.

ο κ.Ζουρνάς στη συνέχεια πήρε το λόγο και στην ουσία μάλλον εξεπλάγην που είμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι, πηγε να παίξει ένα πονηρό πολιτικό παιχνίδι , ότι δεν έχει καμία σχέση και την απόφαση την πήρε η περιφέρεια και αυτός απλά την υλοποιεί. Ευτυχως ο κόσμος ομως δεν έφαγε το παραμύθι και με το δίκιο να τον πνηγει που πάλι δεν ρωτήθηκε για κάτι που ερχεται δίπλα στο σπίτι του, ξεκίνησε ένα έντονο μπαράζ ερωτήσεων και εντάσεων τόσο με τον κ. Ζουρνά όσο και με τη διοίκηση του δήμου για το ποιος ευθύνεται.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο δικηγόρος του δήμου, κ. Βατάλης, που ήταν και αυτός που είχε αναλάβει την προσφυγη. Μας ενημέρωσε ότι θα εκδικαστεί μέσα Απριλίου του 2012. Και αναφέρθηκε και στα σφαλιστικά μέτρα που θα πρέπει να λάβει ο δήμος.

Αργότερα ο δήμαρχος,κ Παπαδόπουλος Δ., στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα ασφαλιστικά μετρα που θα κάνει ο δήμος και ζήτησε πίστωση χρόνου.Μια πίστωση όμως που δεν την έδωσε ο κόσμος ο οποίος αντέδρασε πολύ έντονα, ο οποίος ζητησε εδώ και τωρα διακοπή των έργων, μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή και στην ουσία την οριστική διακοπή των εργασιών.

Η πρόταση του δημάρχου και του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου, έπειτα από τις πολύ έντονες αντιδρασεις του κόσμου, ήταν προς τον κ. Ζουρνά για διακοπή 4 – 5 ημερών προκειμένου να κατατεθούν και να εκδικαστούν ασφαλιστικά μέτρα.

Ο κ. Ζουρνάς είπε ότι δεν έχει τη δικαιωδοσία και τοτε ζητηθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρείας που ηταν παρών να κάνουν πράξη αυτό που ζητήθηκε.

Η τελική ετυμογορία ήταν παύση εργασιών 4 – 5 ημέρες μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και αν δεν γίνει παύση εργασιών προκειμένου να εξετασθεί όλος ο φάκελος και η προσφυγή στο συμβούλιο επκρατείας, τότε οι κάτοικοι με ένα στόμα και με μια φωνή είπαν ότι θα βρεθούν στους δρόμους και θα πάνε να σταματήσουν πάλι την κατασκευή του ΣΜΑ, μέχρι να σταματήσει οριστικά ή μέχρι ο δήμος να καταφέρει να το σταματήσει οριστικά.

Μπράβο φίλοι και φίλες,

αποδείξαμε ότι για αυτο δεν μας θέλουν στους κοινωνικούς διαλόγους και στις διαβουλευσεις , γιατί μπορεί να τα λέμε λαικά, επειδή μας πνιγει το δίκιο,
αλλά πάντα ενωμένοι δεν μπορούν να μας κερδίσουν.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ Ο ΣΜΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *