Αύριο Σάββατο το 1ο Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας

Γράφει ο Αιας

Αύριο, Σάββατο, διεξάγεται το 1ο καταστατικό της Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Θα συμμετάσχουν 500 στελέχη από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα κληθούν να εγκρίνουν το καταστατικό του κόμματος και να εκλέξουν τον Πρόεδρο και την 50μελή Πολιτική Επιτροπή…
Στις εργασίες του Συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό, εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους και από την Κύπρο εκπρόσωποι από την ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ.

Θα παραβρεθούν ως παρατηρητές, στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και εκπρόσωποι μαζικών κινημάτων και κοινωνικών φορέων.

Το 1ο Συνέδριο της «Κοινωνικής Συμφωνίας» πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου στη χώρα μας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Κοινωνία βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Η ασκούμενη πολιτική από την κυβέρνηση αποδεικνύεται οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά ανάλγητη και εθνικά επικίνδυνη. Η ύφεση βαθαίνει, η κοινωνία αποσυντίθεται και η εθνική ανεξαρτησία της χώρας απειλείται..

Με σταθερό προσανατολισμό στα ιδανικά και τις αξίες της πατριωτικής, δημοκρατικής και σοσιαλιστικής αριστεράς, η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της μεγάλης, δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης από τα ερείπια του νεοφιλελεύθερου τυφώνα. Αγωνίζεται για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμπαράταξης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με κυβερνητική προοπτική για την ανατροπή της πολιτικής της βίαιης λιτότητας, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση.

Μέσα από τις δύο Πανελλήνιες Συνδιασκέψεις της καθώς και τις ημερίδες που οργάνωσε, συνδιοργάνωσε και συμμετείχε, η «Κοινωνική Συμφωνία» ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για να προωθήσει τους στόχους των προγραμματικών της θέσεων με προτεραιότητα:
Στην επεξεργασία και κατάθεση για δημόσιο διάλογο ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης, έχοντας ως βασική αρχή την ευημερία του λαού και όχι των δανειστών
Στη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης
Στην επεξεργασία και προώθηση μιας Εθνικής Στρατηγικής με σκοπό να ενισχυθεί η θέση, η ασφάλεια και ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας.
Στην αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και του κράτους, μέσω μιας βαθιάς ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης των δημοκρατικών αντιπροσωπευτικών θεσμών και της δημόσιας διοίκησης, προς όφελος των πολιτών.
Στον αγώνα για μια προοδευτική Ευρώπη, μέσα από πολυεπίπεδες συμμαχίες με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Σε συνέχεια της Ιδρυτικής Διακήρυξης, η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου αναμένεται να εξειδικεύσει το πολιτικό στίγμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας», τις διαχωριστικές γραμμές από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική καθώς και τους βασικούς πυλώνες της εναλλακτικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση.

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου καλεί όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες «που έχουν τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς με εμάς και ενστερνίζονται τις αρχές και αξίες μας να έρθουν κοντά μας, να ενωθούν μαζί μας, να οργανωθούν πανελλαδικά. Για να υψώσουμε μαζί ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση. Για να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα ανατροπής».

Η Κοινωνική Συμφωνία ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου 2012 με στόχο να συμβάλει στην ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της βίαιης λιτότητας και να αγωνιστεί για την έξοδο της χώρας απ’ αυτή την πολύπλευρη κρίση. Είχε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με Πρόεδρο την Λούκα Τ. Κατσέλη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο, στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα 4-6 Αθήνα), από τις 09:00 έως τις 21:00.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *