Τεχνικές Υποβολής & Προπαγάνδας των ΜΜΕ (Μέρος 1ον)

Το σημαντικότερο κόλπο των Αφανών κυβερνώντων, όλων εκείνων που προσπαθούν να ελέγξουν την ανθρωπότητα από το παρασκήνιο διαμέσου των ΜΜΕ είναι το παλιό κόλπο της επανάληψης του προπαγανδισμένου στόχου, της επανάληψης του ίδιου και του ίδιου θέματος.
Ο δρ. Γιόζεφ Γκέμπελς, ο άνθρωπος που τα ψέματά του πίστεψε ένας ολόκληρος λαός εκατομμυρίων, έπαιζε στα δάχτυλα τη μαγική τέχνη της δημιουργίας και του χειρισμού των «νοητικών οντοτήτων», το έλεγε ξεκάθαρα: «Η πιο ευφυής τεχνική προπαγάνδας …δεν θα έχει επιτυχία εκτός κι αν υπακούει συνέχεια σε μια βασική αρχή: Πρέπει να περιορίζεται σε λίγες, στοιχειώδεις ιδέες «και να τις επαναλαμβάνει ξανά και ξανά».
Πόσα πράγματα πιστέψαμε ότι είναι αναντίρρητες αλήθειες, επειδή μας τα είπαν ξανά και ξανά τα παπαγαλάκια, σκεφτείτε τα. Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί αγώνες, Ελληνικός Τιτανικός 2009 – 2010, (πτώχευση) κ.α.
Από εκεί βγαίνει ο όρος Παπαγαλάκια !!!
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο ποια είναι τα παπαγαλάκια της TV του Ιnternet. Τα γνωρίζετε. Αυτό που επίσης πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι είναι πτηνά και εκκολάπτονται γρήγορα !!!
Ολα μας τα πιστευω κατά λήγουν να είναι προϊόντα επανάληψης και όχι έρευνας ή προβληματισμού.
Πιστεύετε π.χ. στην παντοδυναμία της Λέσχης Bildenberg ; Το ψάξατε; Μάλλον όχι, απλώς το ακούσατε από «πολλές πηγές» και κάποια στιγμή αρχίσατε να το επαναλαμβάνετε και εσείς.
Είστε δηλαδή κι εσείς μια αξιόπιστη «πηγή»;
Ο Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον βελτίωσε το ρητό του Γκέμπελς και το έκανε «Ό,τι σου λέω τρεις φορές είναι αλήθεια».
Γιατί λέω «βελτίωσε»; Γιατί πραγματικά πλησίασε με αυτό πολύ καλύτερα το τι συμβαίνει πραγματικά.
Ο Γουίλσον με αυτό το ρητό αναφέρεται στη δύναμη της φημολογίας. Και ήξερε ότι δεν χρειάζεται ολόκληρο «υπουργείο προπαγάνδας» για να κατασκευάσεις έναν νοητικό ιό.
Φτάνει να κατασκευάσεις έξυπνα αυτό τον ιό και να τον «φυτέψεις» στα σωστά σημεία, χρησιμοποιώντας, ει δυνατόν, «γόνιμο έδαφος».
Αν ο νοητικός ιός είναι καλοφτιαγμένος, φτάνουν 3 φορές να τον πεις, δεν χρειάζονται 1003, και κάποιοι ανόητοι θα τον πιστέψουν και θα αρχίσουν να τον διαδίδουν από μόνοι τους…
Σκεφτείτε τα διάφορα ψέματα που έχουν φυτευθεί στο μυαλό μας, εκμεταλλευόμενα το γόνιμο έδαφος των αναγκών μας, των ελπίδων μας, της ανοησίας μας, της έλλειψης ενημέρωσης και γνώσης…
Ήρθε η ώρα της Επιλογής.

Επιλέξτε το χάπι σας …:
Vassilios

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *