Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Λεβαδειακού κερδίζοντας 2-0 στο Καραϊσκάκη

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός μετά τη λευκή ισοπαλία στο Περιστέρι. Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν κακή εικόνα στο α’ ημίχρονο, κατά το οποίο ο Λεβαδειακός στεκόταν πολύ καλά και….
παρουσιαζόταν απειλητικός.

Στην επανάληψη όμως και με την είσοδο των Φουστέρ και Ολαϊτάν οι πειραιώτες βελτιώθηκαν και έφτασαν τελικά στο τρίποντο. Ειδικά ο νιγηριανός επιθετικός ήταν εξαιρετικός και πρωταγωνιστής, καθώς άνοιξε το σκορ και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των βοιωτών. Το 2-0 ξεκίνησε από τα πόδια της τρίτης αλλαγής, του Ντομίνγκες, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Χολέμπας, που στο 82′ κλείωσε τη νίκη. Η ομάδα του Καραγεωργίου, για τον οποίο αποβλήθηκαν στο τέλος Μάντζιος και Καραγεωργίου, δεν άντεξε στην επανάληψη και δεν κατάφερε να πάρει κάτι, παραμένοντας στους 20 βαθμούς. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πήγε την διαφορά στο +11 από τον ΠΑΟΚ, που παίζει στη Νέα Σμύρνη.

Νευρικός και χωρίς ενέργεια παρουσιάστηκε στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός, που πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ημίχρονά του. Στα πολλά τρεξίματα και στην σωστή αλληλοκάλυψη των βοιωτών οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν λύσεις και έκαναν πολλές λάθος μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα να μην βρουν ρυθμό σε κανένα σημείο του 45λεπτου. Ο Βάις στο 7′ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία πλασάροντας άουτ σε κενή εστία, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους.

Ο Μήτρογλου ήταν έξω από τα νερά του, οι Βάις και Κάμπελ δεν έβρισκαν χώρους από τις πτέρυγες, ενώ ο Σαβιόλα δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως οργανωτής. Ο σοβαρός Λεβαδειακός στεκόταν πολύ καλά, έψαχνε σωστά οργανωμένες επιθέσεις και στο 38′ ισοφάρισε τις ευκαιρίες μετά από λάθος του Αβραάμ, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μάρτιντς. Παρά την κακή τους εικόνα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί, αλλά ο Μήτρογλου στο 45′ αστόχησε με το κεφάλι από καλή θέση.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς Ολαϊτάν-Φουστέρ στη θέση των Μήτρογλου-Βάις. Ο Ολυμπιακός δεν ανέβασε ιδιαίτερα στροφές, αλλά οι δύο αλλαγές του έδωσαν μεγαλύτερη κινητικότητα και τον βελτίωσαν, με τον νιγηριανό επιθετικό να δικαιώνει διπλά τον προπονητή του. Μετά από σέντρα του Χολέμπας και κόντρες, ο Ολαϊτάν άνοιξε το σκορ στο 54′ από κοντινή θέση.

Το γκολ αυτό ηρέμησε τους πειραιώτες, που από εκείνο το σημείο ήλεγξαν καλύτερα το παιχνίδι. Με εξαίρεση κάποια άστοχα σουτ δεν απειλούσαν ιδιαίτερα τον Πρζιρόφσκι, ωστόσο είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, με τον Ολαϊτάν να ξεχωρίζει και ουσιαστικά να είναι αυτός, που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Τελικά ο Ολυμπιακός κλείδωσε το τρίποντο στο 82′ όταν η τελευταία αλλαγή του Μίτσελ, ο Ντομίνγκες, έβγαλε φάτσα με τον Πρζιρόφσκι τον Χολέμπας, που έγραψε το τελικό 2-0. Να σημειωθεί πως οι βοιωτοί, που στην επανάληψη δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την καλή τους εμφάνιση, τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Μάντζιου με δεύτερη κίτρινη (για διαμαρτυρία αποβλήθηκε και ο Καραγεωργίου).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις (46’ Φουστέρ), Κάμπελ, Σαβιόλα (73’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου (46’ Ολαϊτάν).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Πετράτσι (85’ Σκέμπης), Γεωργίου, Κώτσιος, Ροτζέριο, Μάντζιος, Κονέ (65’ Μάνγκας), Καπό (65’ Νικολακάκης), Χαραλάμπους, Ιντζίδης.

sport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *