Νοέμβριος 27, 2018

Select your Top Menu from wp menus

Δ.Στρατούλης: Στις 20 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι θα ξαναπάρουν δώρο Χριστουγέννων

Ο κ. Στρατούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δήλωσε σχετικά με ενδεχόμενη διαφωνία των θεσμών ότι «οι θεσμοί κουβεντιάζουν τις προτάσεις της ελληνικής
κυβέρνησης και μέσα σε αυτές είναι και η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος».

Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, τονίζοντας ότι «θα σεβαστούμε τα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα».

Σχετικά με το ΕΚΑΣ είπε ότι «θα χορηγείται με τις προηγούμενες προϋποθέσεις και δεν θα αφαιρεθούν από τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών τα 83 εκατ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές να αφαιρεθούν».

Για το δώρο των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους είπε ότι θα νομοθετηθεί το Φθινόπωρο και ότι στις 20 Δεκέμβρη θα καταβληθεί στους δικαιούχους του. Τόνισε ότι «οι ακριβείς προϋποθέσεις θα εξεταστούν κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου» σημειώνοντας ότι θα το πάρουν «όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ». Σχετικά με το κόστος του, είπε ότι τα προβλεπόμενα 542 εκατ. ευρώ θα γίνουν 600 εκατομμύρια.

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Αναπηρίας, για τα οποία ο Δημήτρης Στρατούλης είπε ότι θα προβλέπουν «να βγαίνουν πιο γρήγορα και δίκαια οι συντάξεις».

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...