Ιταλία: Αγνοούνται 200 λαθρομετανάστες μετά από ναυάγιο

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν 20 πτώματα και διέσωσαν 51 μετανάστες που ναυάγησαν ανοιχτά της Λαμπεντούζα…

Περισσότεροι από 200 μετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία αγνοούνται από το πρωί, όταν βυθίστηκε πλοιάριο που τους μετέφερε από τη Λιβύη στα ανοιχτά της….
ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα.

Μέχρι το απόγευμα, είχαν βρεθεί σώα 51 άτομα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία εμποδίζεται όμως από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, ναυάγησε στις πέντε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι στο πλοίο βρίσκονταν 300, ίσως και περισσότεροι μετανάστες, κυρίως από τη Σομαλία και την Ερυθραία.

Οι επιζώντες του ναυαγίου είναι 51 -48 διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή και τρεις από ένα ψαροκάικο. Οι ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί και άλλοι μετανάστες είναι ελάχιστες.
Έως αργά το μεσημέρι είχαν περισυλλεγεί οι σοροί 20 ατόμων.

Τις τελευταίες 12 ώρες έχουν φθάσει στη Λαμπεντούζα με άλλα πλοιάρια 350 μετανάστες, ενώ συνολικά στο νησί απομένουν σήμερα περίπου 1.500 μετανάστες μετά την επιχείρηση μεταφοράς των υπολοίπων στην ενδοχώρα.

tanea.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ-ΚΛΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΡΙΟΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ,ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    TOUS FERNOUME STHN ELLADA TOU BAPTIZOUME ELLHNES MAS KLEBOUN MAS SKOTONOUN …SPIFIZOUN GIORGAKI ..PENROUN TA LEFTA MAS KAI TA STELNOUN STIN XWRA TOUSS…EXETE DI KANENA PAKISTANO NA XALAEI LEFTA I TA PENRI TA VAZI STIN TRAPEZA KAI TA STELNI STO PAKISTAN,,,OLOI I METANASTES ERXONTE GIA TA LEFTA INE IKONOMIKKI METANASTES KAI TA STELNOUN STIN XWRA TOUS ISBAROS TOU ELLINIKOU LAOU..

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ…ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΥΧΑΙΟ;;;;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    10:19 ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΓΩ ΓΑΜΗΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΒΛΕΣ…..

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Πρεπει να φταιει το μαγνητικο πεδιο,οτι καραβι με λαθρομεταναστη παει εκει βυθιζεται.
    Σε εμας αν βουλιαξει βαρκα με λαθρομεταναστες πριν βγουν στην ακτη,στελνουμε το λιμενικο με τα ουκ τους βγαζουν εξω τουσ κανουν τεχνητη αναπνοη τους δινουμε φαγητο κ τους κανουμε ελληνες για να ψηφισουν γκιωργκο.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *