Καψής: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη των 2.000 θέσεων

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών –  Κινδυνεύουν τα μηχανήματα που βρίσκονται στην Κατεχάκη, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ…

Εβδομάδα εξελίξεων στην υπόθεση της ΕΡΤ. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής σε ραδιοφωνική συνέντευξη, μέσα στην εβδομάδα θα βγει η σχετική προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις εργαζομένων στον ενδιάμεσο φορέα, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Καψής ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 500 άτομα, «γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη», ωστόσο η αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση του φορέα, για τις 2.000 δηλαδή συνολικά προσλήψεις.

Σημείωσε δε, ότι οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν θα προέρχονται κυρίως από την ΕΡΤ, γιατί «χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ».

Η επιτροπή που θα κάνει την επιλογή, θα απαρτίζεται από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ, ενώ θα ληφθούν υπόψη και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια.

Ερωτώμενος για το πρόγραμμα αυτού του μεταβατικού σταδίου, ο υφυπουργός απάντησε πως θα περιλαμβάνει δελτίο ειδήσεων, κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, ταινίες και άλλα.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ τόνισε πως τα πρακτικά ζητήματα στην ολότητά τους σχεδόν έχουνε αντιμετωπιστεί και ότι οι αποζημιώσεις θα είναι πλήρεις, με βάση την εργατική νομοθεσία. «Αν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν αντίρρηση στο να υπογράψουν τις δίμηνες συμβάσεις, μπορούν να προσφύγουν σε όποιο νομικό μέτρο θεωρούν πρόσφορο. Αυτό δεν με αφορά εμένα», σχολίασε.

Τέλος, τόνισε πως είναι δικαίωμα των εργαζομένων να προσφύγουν στα δικαστήρια κανονικά και να στείλουν και εξώδικο ότι δεν αναγνωρίζουν την απόλυση. «Κανείς δεν ζητά να αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους. Αυτά είναι πλήρη. Απλώς θα μετάσχουν σε αυτόν τον μεταβατικό φορέα και μετά θα κάνουν την αίτηση για τον τελικό φορέα όπου προσλήψεις θα γίνουν από το Εποπτικό Συμβούλιο και το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα ορίσει».

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Κίνδυνος να καταστραφούν τα μηχανήματα

Στο μεταξύ, σε νέες καταγγελίες προέβησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καταστροφής των μηχανημάτων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη, και τονίζουν: «αυτοί που με περισσή ευκολία και προχειρότητα αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απομάκρυνση των εργαζομένων από αυτές – όπου αυτό επετεύχθη θα είναι υπεύθυνοι και για την ενδεχόμενη καταστροφή εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων που έχει πληρωθεί με χρήματα των Ελλήνων πολιτών».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «σήμερα το πρωί, επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις σε συνάδελφο τεχνικό ηλεκτρονικό της ΕΡΤ να επισκεφθεί το χώρο δουλειάς της στον Κεντρικό Έλεγχο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, για να πάρει προσωπικά της αντικείμενα. Εκεί, διαπίστωσε ότι η κεντρική ψύξη του χώρου που είναι εγκατεστημένα τα μηχανήματα δεν λειτουργούσε, προφανώς μετά από ενδεχόμενη απότομη μεταβολή της τάσης της ΔΕΗ. Η θερμοκρασία στο χώρο ήταν ιδιαίτερα υψηλή με σοβαρότατο κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης ή και πλήρους καταστροφής των μηχανημάτων. Επισημαίνεται για πολλοστή φορά, ότι ο εξοπλισμός αυτός πρέπει να λειτουργεί υπό συνεχή ψύξη σε θερμοκρασίες που δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τους 20 βαθμούς. Η συνάδελφος ενημέρωσε τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει ο εξοπλισμός, η απάντηση του ήταν ότι η μοναδική εντολή που έχει αφορά τη φύλαξη των χώρων».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *