Σφαγή 20.000 πουλερικών στη Σαγκάη – έξι οι νεκροί από τον H7N9

Στη σφαγή περισσότερων από 20.000 πουλερικά, τα οποία διαθέτονταν προς πώληση στην λαϊκή αγορά Χουχουάι της Σαγκάης, προχώρησαν την…

Παρασκευή οι κινεζικές Αρχές, αφότου δείγματα από εκεί περιστέρια βγήκαν «θετικά» για την ύπαρξη του στελέχους της γρίπης των πτηνών H7N9.

Η αγορά Χουχουάι έκλεισε προσωρινά, ενώ άλλες αγορές ζωντανών πουλερικών της Σαγκάης θα τεθούν εκτός λειτουργίας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Έως τώρα, όλα τα 14 καταγεγραμμένα ανθρώπινα κρούσματα του H7N9 έχουν σημειωθεί στην ανατολική Κίνα. Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων οι τέσσερις στην Σαγκάη.

Ο τρόπος μετάδοσης της ασθένειας στον άνθρωπο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου δεν ήταν γνωστό ότι το εν λόγω στέλεχος της γρίπης των πτηνών μπορεί να προσβάλει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η μετάδοση της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο, ένας ασθενής στη Σαγκάη που εμφάνισε συμπτώματα γρίπης μετά την επαφή του με ασθενή της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, τέθηκε σε καραντίνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *