ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 200.000 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΩΣ ΤΟ 2013

Συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 200.000 έως το τέλος της τετραετίας, αλλά και μειώσεις μισθών σε υπουργεία, όπου εξακολουθούν να χορηγούνται σκανδαλώδη επιδόματα, προαναγγέλει σε…

συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο υπουργός κάνει λόγο για «επί δεκαετίες κακομεταχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο, που εκκόλαψε τις χειρότερες συνήθειες, οι οποίες στη συνέχεια μετεξελίχθηκαν σε νοοτροπία καταστρεπτική για το δημόσιο συμφέρον», επισημαίνει ότι «ήταν θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει αυτό το Δημόσιο» και κοινοποιεί ότι τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος, βάσει της οποίας θα ζητηθεί η καταγραφή των ελλείψεων του προσωπικού και η αποτύπωση της ύπαρξης αξιόλογων εργαζομένων, που δεν αξιοποιούνται στις υπηρεσίες, όπου υπηρετούν.

Ο κ. Ραγκούσης κάνει σαφές ότι δεν θα απολυθεί κανείς μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και η συρρίκνωση του προσωπικού θα προέλθει από το πάγωμα των προσλήψεων και την αναλογία «μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις», τη μείωση των συμβασιούχων, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, τις περιορισμένες ανάγκες του «Καλλικράτη» σε προσωπικό και τον τερματισμό του καθεστώτος των stage.

Για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων:

– Κύριε υπουργέ, τελικώς θα υπάρξουν ή όχι απολύσεις στο Δημόσιο;

Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Αλλά στο τέλος της τετραετίας ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το Δημόσιο θα έχουμε πετύχει να είναι σημαντικά μικρότερος από τον σημερινό. Θα μισθοδοτούνται, 125.000 μόνιμοι και συμβασιούχοι λιγότεροι, οι οποίοι συναθροιζόμενοι με άλλες κατηγορίες θα είναι συνολικά, περίπου 200.000 λιγότεροι.

– Πώς ακριβώς θα το επιτύχετε αυτό, αν δεν απολυθούν οι υπεράριθμοι;

Με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς. Κατά 75.000 λιγότεροι μονίμως μισθοδοτούμενοι θα προέλθουν από το πάγωμα των προσλήψεων εφέτος και την αναλογία “μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις” που θα ισχύσει τα επόμενα χρόνια, ενώ 50.000 από τη μείωση των συμβασιούχων. Από τον “Καλλικράτη” προκύπτουν 25.000 λιγότερες θέσεις ευθύνης και με τον τερματισμό των stage αφαιρέσαμε το λιγότερο 50.000 μισθοδοτούμενους, οι οποίοι -μην έχετε καμία αμφιβολία- προορίζονταν για μονιμοποίηση. Το πρόβλημα του Δημοσίου δεν θα είναι πλέον ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

Για Σαμαρά – Μπακογιάννη:

– Ο κ. Σαμαράς έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ποια νομοσχέδια; Τα εύκολα νομοσχέδια ψήφισε. Τα δύσκολα, αυτά που αλλάζουν δομές και νοοτροπίες δεκαετιών, όπως αυτά που σας προανέφερα, δεν τα ψήφισε. Καταψήφισε τον “Καλλικράτη”, τις αξιοκρατικές προσλήψεις, μάλιστα αποχώρησε από τη Βουλή όταν γινόταν συζήτηση για το νομοσχέδιο με το οποίο επιτυγχάνονται η αποκομματικοποίηση και η αντικειμενικότητα των προαγωγών. Ο κ. Σαμαράς δυστυχώς, αποδεικνύεται πολιτικός μόνο για τα εύκολα.

– Ούτε με την κυρία Μπακογιάννη μπορεί να επιτευχθεί συνεννόηση ;

Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο – σχεδόν αδύνατο – να καταφέρει η κυρία Μπακογιάννη, από μέρος του προβλήματος να πείσει τους πολίτες ότι είναι μέρος της λύσης.

roufianos.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

22 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΠΑΡΤΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΑΝΤΕ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΑΔΙ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 1,8 ΕΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΜΕ 20 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΕΦΡΥ..

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΨΗΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΟΡΕΙΑΣ..

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ-ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ …

    ΑΣ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΙ ΤΟΥΣ…

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ…

    ΔΙΣΚΟΛΑ Η ΣΥΜΟΠΕΙΑ ΘΑ ΧΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΔΡΕΩΣΗ..

    ΤΟΝ ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ…

    ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ;;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Δε βλέπω για πολύ καιρό να στέκεται η κατοχική κυβέρνηση.Οι προδότες και οι κλέφτες δεν έχουν πολύ ζωή είναι νόμος πανάρχαιος.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΡΕΕΕ ΠΟΙΟΣ ΓΑΠ?
    ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

    ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΝ ΛΥΠΑΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣ?
    ΜΕ 3000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΖΟΥΝΕ 2 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΑΠ ΚΛΕΦΤΗ.
    ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΙΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.
    ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!
    ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ ΑΠΛΩΝΑΝΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΧΕΡΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
    ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Και εσεις κυριοι υπουργοι κλπ συγενεις ,δημοσιοι υπαλληλοι εισαστε,και μαλιστα χωρις διαγωνισμους η ελεγχο προσοντων,απλα ετσι επειδη σας ψηφισε ο λαος.Πειτε μας κοψατε καποια απο αυτα που παχυλα το δημοσιο σας πληρωνει?Και δεν ειναι ντροπη να σκεφτεσθε την μειωση του δημοσιου τομεα και να φορτωσετε τους εναπομειναντες υπαλληλους με ολη την δουλεια και με μειωμενες αποδοζες?ποιος αραγε δημοσιος υπαλληλος θα σας ξαναψηφισει?

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΕΣΥ Ο ΓΑΠ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΥΡΑΔΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚ/ΝΟΥ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΑΠΛΥΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΠΑΕΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΚΛΕΒΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Η' ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΑ ΤΟΥ 10% ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ!

    ΑΥΤΟΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ?

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!!!
    ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ…ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    …Ενώ οι πολιτικοί είναι λευκές περιστερές!Να μας πουν πού βρήκαν τόσο πλούτο.Να μας υποδείξουν τον τρόπο που τον απέκτησαν.Και τέλος να μας πουν το μυστικό να κάνουμε και μεις τέτοια τρανταχτή περιουσία,και μετά να έροθυν να κατηγουρούν συλήβδην τους δημοσίους υπαλλήλους οι προδότες.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    σαφως και δεν φταινε οι ΔΥ.
    αυτοι αξιοκρατικα διοριστικαν,δουλευουν σκληρα και παραγουν εργο,στηριζουν την αγορα,ειναι το μελλον της ελλαδας !
    -να μην ξεχασω: ψηφιζουν ανελλειπως δικομματισμο…

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΣΒΗΣΕ-ΣΒΗΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΕ.
    ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ!
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ….ΧΑΧΑΧΑ

    ΑΑΑΑΑΑΧ! ΚΟΥΛΑΑΑΑΑΑΑ!
    ΑΑΑΑΑΑΧ! ΑΚΤΙΝΙΔΙΕΕΕ!

    ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕΕΕ…ΧΑΧΑ

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Κουκουλοφόροι που έχουν παρεισφρήσει στην πορεία για τη δεύτερη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και μερίδα των διαδηλωτών, έχουν εγκλωβίσει δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», εκσφενδονίζοντας εναντίον τους πέτρες, σωλήνες, καρέκλες και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ .ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ξυπνιστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    «Βροχή» από νεράτζια και πέτρες δέχονται τα ΜΑΤ

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Αυτό το παραμύθι ότι δήθεν για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλου κάποτε πρέπει να τελειώσει.Η προπαγάνδα τους για να περάσουν αβρόχοις ποσί τα μέτρα που τους υποδεικνύουν οι ληστές τραπεζίτες και να κρατηθούν στην εξουσία όλοι αυτοί οι λήσταρχοι που πλούτισαν με δεκάδες οφσορ εταιρείες και μίζες ας τελειώνει,όλοι γνωρίζουν τί παίζεται.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    επειδη το μπλογκ κοιμαται.
    Ανθρωποκυνηγητό εξελίσσεται γύρω από τα Προπύλαια ενώ στη Σταδίου συνεπλάκησαν μαθητές, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ με την αστυνομία, έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που καθιστούν την ατμόσφαιρα αποπνικτική ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε ορισμένα υποκαταστήματα τραπεζών αναμένεται ότι οι πορείες στην Αθήνα θα φτάσουν τις 25 ενώ σε όλη την Ελλάδα τις 52. Η αστυνομία έκανε χρήση βόμβα κρότου λάμψης στην πλατεία συντάγματος.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφοριες μιλουν για εναν τραυματια στην Σταδιου…Πολιτη που δεν συμμετειχε στην πορεια

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *