Φόβοι για Φιλιππίδη από το 2007

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή Γιώργος Αλογοσκούφης ήδη από το 2007 είχε εκφράσει ενστάσεις για την…. τοποθέτηση του Άγγελου Φιλιππίδη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ανέλαβε πρόεδρος στο ΤΤ ο Α. Φιλιππίδης τον Οκτώβριο του 2007 και ήταν επιλογή του Γ.Αγγέλου, δεξί χέρι, τότε, του Καραμανλή. Πιο συγκεκριμένα είχαν τοποθετηθεί, ο Φιλιππίδης στο ΤΤ, ο Χατζηεμαννουήλ στον ΟΠΑΠ και ο Κλαδάς στον ΣΔΟΕ.

Τότε όμως ο Γιώργος Αλογοσκούφης, υπουργός Οικονομικών ακόμα, είχε δηλώσει πως «ο Φιλιππίδης αποτελεί κινούμενη βόμβα».

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι όταν ο Φιλιππίδης προχώρησε σε επιχειρηματική συμφωνία με τον Κοντομηνά συστήνοντας την Post Credit ο Γιώργος Αλογοσκούφης είχε καλέσει στο γραφείο του τον Φιλιππίδη του ΤΤ και τον είχε προειδοποιήσει «αυτό που πας να κάνεις με τον Κοντομηνά είναι σκάνδαλο».

Ίσως όμως η εξήγηση να μην είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης προχώρησε τελικά στη σύναψη της συμφωνίας με την εταιρεία του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με τις ευλογίες, απ’ ότι ανέφερε το ρερποτάζ της εποχής, του ισχυρού άνδρα τότε στο Μαξίμου Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος και παραλήφθηκε από το κάδρο του υποτιθέμενου σκανδάλου όπως αυτό παρουσιαζόταν από τον συγκεκριμένο ραδιοσταθμό.

Ακόμα ίσως πιο σημαντικό είναι ότι στο συγκεκριμένο κάδρο στοχοποιήθηκαν μια σειρά παντοδύναμων ως τότε στελεχών στο περιβάλλον του πρωθυπουργού όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, του οποίου το ρόλο διαδέχθηκε δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Αγγέλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *