ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στον Καναδά! Πρώτο κρούσμα «τρελών αγελάδων» από το 2011…

Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών (ΣΕΒ), της ασθένειας που είναι πιο γνωστή ως νόσος των «τρελών αγελάδων»…
καταγράφθηκε στην Αλμπέρτα του δυτικού
Καναδά, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων της χώρας.

Το κρούσμα εντοπίστηκε σε αγελάδα που προοριζόταν για σφαγή, σύμφωνα με την υπηρεσία, η οποία διευκρίνισε ότι «κανένα μέρος του σφαγίου δεν κατέληξε στη διατροφική αλυσίδα των ανθρώπων, ούτε των ζώων».

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου των «τρελών αγελάδων» στον Καναδά από το 2011, επισήμαναν οι αρχές οι οποίες άρχισαν έρευνα «σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της επαρχίας και της βιομηχανίας».

Στο πλαίσιο της έρευνας οι κτηνοτροφικές υπηρεσίες θέλουν να «επιβεβαιώσουν την ηλικία του ζώου, των προγόνων του και του τρόπου μετάδοσης» της ασθένειας, γνωστοποίησαν οι Καναδοί αξιωματούχοι.

Οι υπηρεσίες θέλουν να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για την φύση και τη σύνθεση των τροφών που κατανάλωσε αυτό το ζώο «κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του» και να εντοπίσουν «όλα τα ζώα που ενέχουν έναν παρόμοιο κίνδυνο».

Μόλις αυτά τα βοοειδή καταγραφούν, η Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων του Καναδά επισήμανε ότι θα «θανατωθούν και θα υποβληθούν σε εξετάσεις ανίχνευσης της ΣΕΒ».

Αυτό το μεμονωμένο κρούσμα «τρελής αγελάδας» δεν αναμένεται να έχει καμία επίπτωση στις εξαγωγές βοδινού κρέατος και βοοειδών, εκτιμούν οι καναδικές αρχές.

O υπουργός Γεωργίας του Καναδά Τζέρι Ριτζ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί ότι ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος της νόσου από το 2011 θα επηρεάσει τις εξαγωγές βοδινού κρέατος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *