ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ….ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ 2011 – 2015 !!!

Με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο το οποίο θα εκτείνεται έως το 2015 η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από τα 17 δισ. ευρώ φέτος στο 2,3 δις. ευρώ ή στο 1% του ΑΕΠ στο τέλος του 2015.
Το συνολικό πακέτο των μέτρων που θα ληφθεί θα ανέλθει στα 23,5 δις. ευρώ. Αυτά θα προέλθουν από τα παρακάτω «13» μέτρα:
1. Από την συγχώνευση των επικουρικών ταμείων.
2. Από το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο θα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το 2012. Υπολογίζεται ότι το συνολικό όφελος που μπορεί να αποδώσει βάσει της ειδικής έκθεσης των εμπειρογνωμόνων μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 4,6 δις. ευρώ. Η μείωση των προσλήψεων πέραν του….
κανόνα 1:5 θεωρείται δεδομένη, με πιθανό σενάριο το 1:7 ή ακόμα και 1:10, σε συνδυασμό με τις μετακινήσεις υπαλλήλων από φορείς ή θέσεις που θα καταργηθούν.
3. Από την περικοπή των φοροαπαλλαγών, με καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν 4-5 δις. ευρώ.
4. Από την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων και χορήγηση βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, με πιθανό σενάριο τη διατήρηση για όσους φθάνουν στο όριο της φτώχειας ήτοι 6.200 ευρώ ατομικό εισόδημα ή 13.608 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών υπολογίζουν το όφελος μέχρι και 4,5 δις. ευρώ. Μόνο από τα επιδόματα ανεργίας αναμένουν 500 εκατ. ευρώ.
5.Από τη μείωση των αποδοχών για τους εργαζόμενους και τη μείωση των επενδύσεων στις ΔΕΚΟ με εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δις. ευρώ έναντι 800 εκατ. ευρώ του αρχικού σχεδίου.
6. Από τη συρρίκνωση του δημοσίου με κατάργηση ΑΕΙ, ΤΕΙ, Νοσοκομείων, εφοριών, τελωνείων, αστυνομικών τμημάτων κ.λπ., καθώς και την κατάργηση και συγχώνευση των περίπου 4.000 φορέων.
7.Από τη μετάταξη βασικών αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στο βασικό 23%.
8. Από την Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά.
9. Από την αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
10. Από τις άδειες και δικαιώματα από τυχερά παιχνίδια.
11.Από την εφαρμογή των τεκμηρίων φορολόγησης, που στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
12. Από την εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη.
13. Από την μείωση δημοσίων επενδύσεων και αμυντικών δαπανών.

http://patrinaki.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΞΕΡΩ ΑΠΛΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΤΙ ΜΑΚΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ!
    ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    αυτος ειναι αλλος πρασινοφρουρος δεν ξερει ουτε το ς το τελικο να παταει τοσο αμορφωτος

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΝ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ…ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ?
    ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!
    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    θα βαλουμε τον δικο μασ παναγοπουλο να κανει πορεια ,θα βγαλουμε τουσ δικουσ μασ κουκουλομενουσ να ριξουν μολοτοφ για να ριξει δακρυγόνα να διλυθει ο κοσμος,με το παμε εχουμε συννενοηθει να κανουν παρελαση φιατι τους ταιζουμε,ο καρατζαφερησ είναι δικοε μασ ,ο σαμαρασ το παιζει αντιμνημονικοσ αλλα θα το εφαρμοσει,θα σας παρουμε τα μετρα τα δικα σας και των παιδιων σασ,επειδη ειστε ραγιαδες.ολα υπο ελεγχο.εχουμε βαλει και τον μικη να ηγηθει των ηλιθιων αλλα ειναι δικος μασ.
    ζητω το ΠΑΣΟΚ
    ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ 2

    Reply
  5. Ανώνυμος

    απο αυτος που εχουν χρηματα αποκτημενα με μη νομιμο και μη ηθικο τροπο παραδειγμα ορισμενοι βουλευτες με μιζες γιατροι με φακελακια και λεφτα απο φαρμακευτικες εταιριες παρανομα αγροτες με ψευτικες καλλιεργειες και επιδοτησεις δημοσιογραφους με μαυρα λεφτα και αλλους η απο την εκκλησια με τεραστια περιουσια θα μαζεψουμε τιποτα? μονο οι μισθωτοι των 1000 και οι συνταξιουχοι θα πληρωσουν παλι?

    Reply
  6. Ανώνυμος

    αν μειωθουν οι μισθοι θα πεσει η καταναλωση και θα εισπραχθουν λιγοτερα απο το φ.π.α.οποτε ξερουν οτι αυτα τα μετρα θα αποτυχουν

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *