Σχέδιο-Σοκ του υπ. Οικονομικών το οποίο βασίζεται σε διατάξεις που νομοθετήθηκαν το 2011 :«Κατασχέσεις» επιστροφών φόρου για να εξοφληθεί νωρίτερα ο νέος φόρος ακινήτων!

Τον κίνδυνο να μην εισπράξουν επιστροφές φόρων αντιμετωπίζουν περίπου 800.000 φορολογούμενοι που αναμένεται να λάβουν φέτος πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος…..
Ο λόγος είναι ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προτίθενται να συμψηφίσουν τα ποσά των επιστροφών που δικαιούνται οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι με τις οφειλές τους από το νέο φόρο ακινήτων, τον λεγόμενο «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), που θα βεβαιωθεί εντός του Ιουνίου! Ουσιαστικά, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σκοπεύουν να «κατάσχουν» τις φετινές επιστροφές φόρου εισοδήματος για να εισπράξουν νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο ένα μεγάλο μέρος από τα 3,4 δισ. ευρώ του νέου φόρου ακινήτων που θα καταλογίσουν σε εκατομμύρια φορολογούμενους!

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του άρθρου 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που προβλέπουν ότι ποσά επιστροφών φόρου κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι είναι δυνατό πλέον να συμψηφίζονται με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δηλαδή με φόρους που έχουν βεβαιωθεί στα ονόματά τους, αλλά οι προθεσμίες εξόφλησής τους δεν έχουν ακόμη εκπνεύσει! Στο πλαίσιο αυτό θα συμψηφίσουν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος που οφείλουν κανονικά να…………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *