ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΘΡΩΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΚΟΥΤΟΣ !! -Η αντίδραση Παπανδρέου όταν ο Προβόπουλος του περιέγραφε την κατάσταση της οικονομίας το 2011

Την αγωνιώδη προσπάθεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου να κλείσει ένα ραντεβού με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το καλοκαίρι του 2011, για να συζητήσουν το ζήτημα των διαρροών καταθέσεων περιγράφει ο
Βηματοδότης.
Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης ο κ. Προβόπουλος έψαχνε συνεχώς στο τηλέφωνο τον κ. Παπανδρέου. Από την πλευρά, όμως, του πρώην πρωθυπουργού δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Η αδιαφορία από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού συνεχίστηκε ακόμη και όταν παρενέβη και ο στενός του συνεργάτης Χάρης Παμπούκης, στον οποίο είπε το παράπονό του ο τραπεζίτης. «Αστο πάνω μου», φαίνεται να είχε απαντήσει ο τότε υπουργός στον κ. Προβόπουλο όταν διαπίστωσε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης και ο πρωθυπουργός δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν. Αφού πέρασαν δέκα ημέρες χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση από τον κ. Παπανδρέου και με δεδομένο ότι το θέμα ήταν εξαιρετικά επείγον, ο κ. Προβόπουλος αποφάσισε να στείλε επιστολή στον τότε πρωθυπουργό. Και όντως, η επιστολή «έπιασε». Μόλις δυο ώρες αφότου έλαβε την επιστολή ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τον τραπεζίτη στο τηλέφωνο και κανόνισαν το ραντεβού.
Ο κ. Προβόπουλος πήγε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και του εξήγησε πώς ακριβώς είχε η κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα του παρέδωσε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι η οικονομία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού.
Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης, όσο ο τραπεζίτης μιλούσε για την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου κρατούσε σημειώσεις στο laptop του και έδειχνε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι τον αντιμετώπιζε με μεγάλη προσοχή.
Ποια ήταν η αντίδραση του κ. Παπανδρέου; Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης, ξαφνικά, ενώ ο κ. Προβόπουλος εξηγούσε στον κ. Παπανδρέου την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ο τότε πρωθυπουργός τον διακόπτει και του λέει: «Ποια είναι η γνώμη σας για την πράσινη ανάπτυξη;». 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *