Δεκατρείς σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό από την άνοιξη του 2011


Κατά την άνοιξη της επόμενης χρονιάς, όπως φαίνεται,θα τοποθετηθούν στην Εγνατία οδό, 13 σταθμοί διοδίων. Οι σταθμοί θα βρίσκονται κατά μήκος της οδού από τους Κήπους στον Έβρο μέχρι και την Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Γιάννης Τσακλίδης, στην ΕΡΑ Κομοτηνής.
Όσον αφορά τους σταθμούς αυτοί θα είναι οι: Σελλών, Παμβώτιδας, Μαλακασίου, Βενέτικου, Αλεξάνδου, Μαλγάρων, Νυμφόπετρας, Παγγαίου, Νέστου, Πολυσίτου, Λίσσου και Πυλαίας Αλεξανδρούπολης. Ακόμη θα υπάρξουν Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), οι οποίοι θα είναι …

… 12 τον αριθμό. Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, έχουν επιλεγεί τα σημεία Καρβάλης, Σώστη, Μάκρης και Αρδανίου.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακλίδης, τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά και θα μετρούν τα χιλιόμετρα που κάνει ο κάθε χρήστης. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως θα είναι φθηνότερα από τα άλλα διόδια, χωρίς, ωστόσο, να έχει ανακοινωθεί ακόμη το ύψος, λεπτομέρειες που θα γίνουν γνωστές σ’ ένα μήνα περίπου από τον υπουργό Οικονομικών. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στον κάθετο άξονα Κομοτηνής Νυμφαίας, όπου παρά τις κατολισθήσεις που αποτέλεσαν εμπόδιο, τα έργα προχωρούν με γοργό ρυθμό και ο άξονας θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2011. Τον άξονα θα επισκεφτεί, την επόμενη εβδομάδα, ειδικό κλιμάκιο ενώ στην αποστολή θα συμμετέχουν και δημοσιογράφοι.

Τέλος, ο κ. Τσακλίδης έκανε λόγο για το θέμα των ειδικών προσβάσεων που υπάρχουν επί της Εγνατίας οδού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και πυρκαγιάς – θέμα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, μιας και τα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *