Παπακωνσταντίνου: “Αρχές του 2012 θα βγούμε στις αγορές”

O αισιόδοξος…κούκος

Το χρέος της Ελλάδας είναι διατηρήσιμο και η κυβέρνηση δεν συζητά την αναδιάρθρωσή του, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι…παραμένει ο στόχος της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές το αργότερο έως τις αρχές του 2012.

Σύμφωνα με το Reuters, ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του χρέους, ο….
Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε:

“Αυτή είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να συμμετάσχει, πιστεύουμε ότι κρύβει εξαιρετικούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Θεωρούμε ότι το ελληνικό χρέος είναι απόλυτα βιώσιμο”.

“Εμμένουμε στην πρόθεσή μας να βγούμε στις αγορές το γρηγορότερο δυνατό και το αργότερο έως στις αρχές του 2012”, πρόσθεσε.

Σε πραγματικό “σήριαλ” εξελίσσεται η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται το εν λόγω ενδεχόμενο, στρέφοντας το ενδιαφέρον της προς το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της εξειδίκευσης των μέτρων, η οποία αναμένεται μετά το Πάσχα.

Άρθρο της Wall Street Journal ρίχνει “λάδι στη φωτιά” και χαρακτηρίζει “κωμική” τη στάση των Ευρωπαίων αρχηγών, οι οποίοι δεν τολμούν ούτε καν να παραδεχτούν την πιθανότητα της ελληνικής χρεοκοπίας.

Την ίδια στιγμή, ο κορυφαίος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί δίνει χρονικό περιθώριο έως το 2012 στην Ελλάδα, προκειμένου να αναδιαρθρώσει το χρέος της.

Και στη μέση όλων… οι αναλυτές, οι οποίοι διχάζονται στο όνομα της αναδιάρθρωσης.

greece-salonika.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

20 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΓΙΑΛΟΥΜΠΑ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ , Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ. ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΛΑΝ

    Reply
  2. ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

    Ατομικισμός και διχόνοια.

    Λήσταρχοι και ληστοσυμμορίτες.

    Οίκος ανοχής και ενοχής.

    Πλήρεις αντιφάσεων,αντινομιών,αυτοαναιρέσεων,αυτοδιαψεύσεων,παλιμπαιδισμών,παλινδρομήσεων,παλινωδιών:επιλέγετε ό,τι αρμόζει περί τα ώτα και τους λέγετε.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΜΑΓΚΕΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ..Κ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ..ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ .ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ Κ ΓΙΑΥΤΟ ΛΥΣΣΑΝΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ:ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΤΙ..Κ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Και γιατι πρέπει να ξαναβγούμε στις αγορές; Για να ξαναδανειστούμε; Προδότες όλοι σας…..

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Τι πίνεις και δεν μας δίνεις; ¨θελουμε και εμείς να ΄βλέπουμε όνειρα σαν τα δικά σου και τού Γιώργου, κάνουν καλό στήν υγεία!!! Κάλό επίσεις κάνει και τό γέλιο πού προκαλούν τα λεγόμενά σου, έστω και αν αυτό το γέλιο είναι νευρικό!!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    4:13, την επομενη φορα χρυση αυγη τους χρειαζεται. και αν δεν κανει αυτη τοτε και πλατινενια και δεν ξερω και εγω τι αλλο

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Pcema sto pcema alla Tora Pia mono ton eauto tous koroidevoun sas pirame xabari isos argisame ligo alla kalio arga para pote , Kai kati epidis pcifisa pasok giati pistepca ta orea pceftika logia sas na xerete oute nekros tha sas xanapcifiso giati mou sterisate ta onira mou Kai sklavosate ton topo mou

    Reply
  8. ohara.gr

    Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΑ 2500 ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η ΟΥΓΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΣΕ ΕΜΑ ΒΑΘΜΟ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ RESTART ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    και τι μας το λες ρε φιλε; αρκει να μην εχεις κανα αφροδισιο και πεθανει ο κοσμος. και δε μου λες, που θα κανεις πιατσα τρελη αγορινα;

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΕΣΥ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΑΛΛΑ, ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;
    ΤΑ ΓΑΜΙΣΙΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *