Ο κ. Στεφανόπουλος θέλει εκλογές το … 2013!

Κυβέρνηση Παπαδήμου έως το 2013 ζητά με άρθρο του στην Καθημερινή ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει», σημειώνει ο …..
πρώην Πρόεδρος και τονίζει πως ο κ. Παπαδήμος διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο αυτό. Καταλήγει δε ζητώντας από τα κόμματα «να πάψουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις».

Από τη ΝΔ σχολιάζουν ότι όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε συμφωνηθεί ότι οι εκλογές πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το PSI (“κούρεμα ομολόγων”), το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο πριν από το τέλος του επόμενου μήνα (Ιανουάριος 2012). Γι αυτό ως καταλληλότερη ημερομηνία επιλέχθηκε η 19η Φεβρουαρίου.

“Αυτό συνομολόγησε και αυτό συνυπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός κ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του” δηλώνει ο κ. Δ. Σταμάτης στην Real News. Όπως είναι γνωστό την ημέρα που στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποφασίσθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου ο κ. Σταμάτης ανέλαβε εκ μέρους της ΝΔ μαζί με τον κ. Λαζαρίδη και τον κ. Σταϊκούρα να βρουν με τον κ. Βενιζέλο την κατάλληλη ημερομηνία για τις εκλογές.

Στελέχη της ΝΔ δηλώνουν επίσης ότι όσοι προσπαθούν να παρατείνουν τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και να διευρύνουν τον ρόλο της μεταβατικής κυβέρνησης στην πραγματικότητα υπονομεύουν τον ρόλο και το έργο του κ. Παπαδήμου. Επειδή επιχειρούν να τον εμφανίσουν σαν έναν σφετεριστή της εξουσίας για να αποδυναμώσουν έτσι την αξιοπιστία του.

http://www.antinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *