Εύσημα από τον Δήμο Αμαρουσίου στο προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας για τις επιτυχίες του το 2013 στη δραστική μείωση της εγκληματικότητας στο Μαρούσι

Ιδιαίτερα θετικά για την πάταξη της εγκληματικότητας στο Μαρούσι είναι τα αποτελέσματα που παρουσίασε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου για το έτος 2013, βάσει της…

ετήσιας αποτίμησης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελέσματα για τα οποίο ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, αποδίδει τα εύσημα στο προσωπικό. Όπως πιστοποιείται από την επίσημη ενημέρωση του Τμήματος Ασφαλείας εκτός της σημαντικής μείωσης των συμβάντων κλοπής και ληστείας το 2013 στο Μαρούσι, το Τμήμα Ασφάλειας της πόλης κατέγραψε και τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων επί των συγκεκριμένων διαπραχθέντων συμβάντων σε επίπεδο Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι το 2013 διαπράχθηκαν 175 λιγότερες διαρρήξεις και κλοπές σημειώνοντας μείωση της τάξης του 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ποσοστό εξιχνίασης 32%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό εξιχνιάσεων που πέτυχε Τμήμα Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής.

Στις ληστείες το ποσοστό εξιχνιάσεων την ίδια περίοδο ανήλθε σε 38%, κατά πολύ ανώτερο του ετήσιου τεθέντος στόχου, επίσης, του μεγαλύτερου σε επίπεδο Τμήματος Ασφάλειας της Βορειοανατολικής Αττικής.

Στις περιπτώσεις κλοπής οχημάτων σημειώθηκαν 18% λιγότερες αφαιρέσεις σε σχέση με το 2012 με το ποσοστό εξιχνιάσεων να ανέρχεται σε 21%.

Στοχευμένες και με θετικά αποτελέσματα ήταν και οι προσπάθειες του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης σε σημεία που είχε διαπιστωθεί ότι αποτελούσαν πληγή για την πόλη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από τις αρχές του 2013 το Τμήμα Ασφαλείας απασχόλησαν έντονα οι ληστείες σε βάρος ανηλίκων, ιδιαίτερα κατά την Χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο που είχαν ως στόχο τις εισπράξεις τους από τα κάλαντα, αλλά και σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως κοντά στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου, όπως και οι κλοπές σε σουπερμάρκετ και καταστήματα εμπορικού κέντρου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συγχαίρει τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτη Τζελέπη, και το επιτελείο του για τις επιτυχίες τους στη δραστική μείωση των συμβάντων μικροεγκληματικότητας στο Μαρούσι, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη, στους κατοίκους και στους επισκέπτες αυτής. «Θα συνεχίσουμε, όπως πράττουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, να συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές Αρχές, να στηρίζουμε το έργο τους με γνώμονα να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους πολίτες. Θα συνεχίσουμε να τους παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση με στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου και ένα ακόμη ασφαλέστερο Μαρούσι».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη παραχώρηση στο Τμήμα Ασφάλειας από μέρους του Δήμου οχήματος της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του και των εποχούμενων περιπολιών στις γειτονιές της πόλης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *