Έκτακτο! Ο Αστεροειδής 2014 RC χτύπησε την γη στην Νικαράγουα! Οι πρώτες εικόνες

Έκτακτο! Ο Αστεροειδής 2014 RC χτύπησε την γη στην Νικαράγουα! Οι πρώτες εικόνες
Του Γιώργου Παπαγεωργίου
Τελικά όπως όλα δείχνουν ο αστεροειδής ο οποίος θα περνούσε ξυστά από την γη, ( σχετικό θέμα ΕΔΩ) έπεσε στην Νικαράγουα αφού η έλξη του μαγνητικού πεδίου της γης κατάφερε να του αλλάξει την πορεία.

H Κυβέρνηση της Νικαράγουας δήλωσε ότι την Κυριακή κατά την διάρκεια της νύχτας, μια δυνατή έκρηξη. Το πρωί κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν πολυ κοντά στην πρωτεύουσα σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης ένα κρατήρα.
Ο Κυβέρνητικός εκπρόσωπος Rosario Murillo, δήλωσε ότι…..
μια επιτροπή θα σχηματιστεί από την κυβέρνηση για να μελετήσει το γεγονός αυτό. Ο Murillo, δήλωσε ακόμα πως η Νικαράγουα θα ζητήσει από διεθνείς εμπειρογνώμονες για να συνδράμουν τους τοπικούς επιστήμονες για να αναλύσουν καλύτερα του τι ακριβός συνέβη.
Ο κρατήρα που άφησε ο μετεωρίτης, είχε μια ακτίνα 12 μέτρων (39 πόδια) και ένα βάθος 5 μέτρα (16 πόδια), δήλωσε ο Humberto Saballos, ηφαιστειολόγος από το Ινστιτούτο της Νικαράγουα, που είναι υπεύθυνο για τις γεωλογικές σπουδές, και είναι στην επιτροπή.
Δήλωσε ακόμα ότι προς στιγμήν δεν είναι ακόμη σαφές, εάν ο μετεωρίτης διαλυθηκε ή θάφτηκε στο σημείο.
Ο Humberto Garcia, του Astronomy Center στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Νικαράγουα, δήλωσε ο μετεωρίτης θα μπορούσε να σχετίζεται με έναν αστεροειδή που αναμένονταν να περάσει από τον πλανήτη μας, το Σάββατο το βράδυ.
“Θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο αστεροειδής, η ακόμα και κάποιο κομμάτι του, που απέμεινε μετά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα της γης. Πρέπει να το μελετήσουμε περισσότερο, διότι θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι πάγος ή και ολόκληρος βράχος” είπε.
Ο Wilfried Strauch, σύμβουλος του Ινστιτούτου της εδαφικών Σπουδών, είπε ότι ήταν «πολύ περίεργο το γεγονός ότι κανείς δεν ανέφερε μια ράβδωση του φωτός. Πρέπει να ρωτήσουμε αν κάποιος έχει κάποια φωτογραφία ή κάτι σχετικό.

” Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη το Σάββατο το βράδυ, αλλά είπαν ότι δεν παρατήρησαν τίποτα περίεργο στον ουρανό. «Καθόμουν στη βεράντα μου και είδα τίποτα, τότε ξαφνικά άκουσα μια μεγάλη έκρηξη. Νομίζαμε ότι ήταν μια βόμβα, γιατί νιώσαμε ένα οστικό κύμα”, δήλωσε ο Jorge Santamaria.
Το σημείο όπου έχει δημιουργηθεί ο κρατήρας είναι κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανάγκουα και σε μια βάση της πολεμικής αεροπορίας. Άμεσα αποκλειστικέ και μόνο οι δημοσιογράφοι από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν τη δυνατότητα να το επισκεφτούν. από όπου και οι πρώτες εικόνες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *