Κρυφή συμφωνία Σαμαρά- Βενιζέλου για εκλογές το 2014

Εκλογές το φθινόπωρο του 2014 ή το Μάιο της ίδιας χρονιάς ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές συζήτησαν και ….

συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Η εφημερίδα γράφει πως το σενάριο για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2013 έχει αποκλειστεί οριστικά.

Στελέχη του Μαξίμου, γράφει η εφημερίδα, επιμένουν στην εισήγησή τους στον πρωθυπουργό για εκλογές μέσα στο φετινό φθινόπωρο με βασικό επιχείρημα να ελέγξουν τις εξελίξεις, να μην χάσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μία κυβέρνηση με νωπή εντολή να διαπραγματευτεί το τρίτο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός φέρεται ωστόσο να απέρριψε οριστικά αυτές τις εισηγήσεις και να έχει συμφωνήσει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο τον εκλογικό σχεδιασμό της δικομματικής κυβέρνησης.

Και οι δύο πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, αξιολογούν ως σημαντική την πιθανότητα του λεγόμενου «ατυχήματος» και πολλά θα κριθούν από το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα του φθινοπώρου.

Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, έχει ανοίξει για τα καλά, λόγω του ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας και σε περίπτωση νέου πακέτου βοήθειας, θα υπάρξουν νέοι όροι και νέα μέτρα, το βάρος των οποίων δεν μπορεί να σηκώσει η παρούσα κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συμφωνία Σαμαρά βασίζεται σε μια σειρά από σταθερές και μεταβλητές. Σταθερές είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2014.

Στις μεταβλητές λογίζεται το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, αλλά και η διαπραγμάτευση για νέο δάνειο, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *