Κλοπές σε σπίτια και καταστήματα είχε διαπράξει σε Ηράκλειο, Ν.Αλικαρνασσό και Ανισαρά Χερσονήσου ένας 22χρονος

Με ναρκωτικά χάπια συνελήφθη ο 25χρονος συγκάτοικός του

Πλήθος παραβάσεων έχει διαπράξει ένας 22χρονος ο οποίος συνελήφθη χθες τα ξημερώματα μαζί με τον 25χρονο συγκατοικό του στην Νέα Αλικαρνασσό από Αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου.Συγκεριμένα, ο 22χρονος συνελήφθη για κλοπές και παράβαση του Ν. Περί Όπλων και ο 25χρονος για παράβαση του Ν. Περί Όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες ,όταν ο 22χρονος δράστης έσπασε την…
τζαμαρία της κεντρικής εισόδου καταστήματος στη Ν. Αλικαρνασσό, ιδιοκτησίας ενός 43χρονου, μπήκε μέσα κι άρπαξε από την ταμειακή μηχανή 350 ευρώ σε χαρτονομίσματα, 100 ευρώ σε κέρματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, αντιλήφθηκαν να βρίσκεται σταθμευμένο, κοντά στο κατάστημα και σε λειτουργία τα φώτα θέσης του, το Ι.Χ.Ε. αυτ/το του 22χρονου το οποίο κρίθηκε ύποπτο και θέλησαν να το ελέγξουν. Ο 22χρονος ο οποίος βρισκόταν μέσα στο κατάστημα , αντιλαμβανόμενος την πρόθεση των Αστυνομικών τράπηκε σε φυγή, πεζός. Κατά την προσπάθεια του να διαφύγει, πέταξε στο οδόστρωμα μία νάιλον τσάντα η οποία περιείχε: το χρηματικό ποσό των100 ευρώ σε κέρματα ένα παλαιό συλλεκτικό κέρμα Γαλλίας, ένα παλαιό χρυσό ρολόι, δύο ασημένια ζευγάρια σκουλαρίκια και δύο ασημένια δαχτυλίδια.

Σε σωματική του έρευνα, αλλά και στο αυτ/το του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες αναλήψεως χρημάτων Τραπεζικού Καταστήματος, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη την κατοχή και κτήση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν προκειμένου εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες των.

Σε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 22χρονου, όπου διαμένει με τον 25χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τριάντα [33] πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
ένα [1] κυνηγετικό όπλο,
μία [1] γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
τρία [3] μαχαίρια,
ένα [1] πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,
Δέκα έξι [16] δισκία ναρκωτικών φαρμάκων,
διάφορες συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Τα κατασχεθέντα δισκία των ναρκωτικών φαρμάκων κατείχε ο 25χρονος, ο οποίος στερείτο την κατά νόμο ιατρική συνταγή.

Από την ενεργηθείσα από την Υποδ/νση Ασφάλειας Ηρακλείου προανάκριση προέκυψε ότι ο 22χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 06-02-2011 έως 06-04-2011 είχε προβεί στην τέλεση τεσσάρων κλοπών, σε οικίες, κατάστημα και αυτ/το στην περιοχή Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού και Ανισσαρά Χερσονήσου, όπου είχε αφαιρέσει, χρηματικά ποσά, ράδιο CD αυτ/του, ηλεκτρικά είδη, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ.

Κατά την διαδικασία επίδειξης κατασχεθέντων ειδών, παθόντες αναγνώρισαν με απόλυτη βεβαιότητα τα αφαιρεθέντα είδη και αποδόθηκαν αυτά στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδ/νση Ασφάλειας Ηρακλείου.

http://endoxora.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *