Θρίλερ με αεροσκάφος με 227 επιβάτες

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από τη θάλασσα της Ν. Κίνας

Aεροσκάφος της εταιρείας Malaysia Airlines, το οποίο μετέφερε 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα εξαφανίστηκε από….

τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου ενώ πετούσε πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Αξιωματούχος του Βιετνάμ δήλωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου, στο νοτιοδυτικό Βιετνάμ. Πάντως οι αρχές της Μαλαισίας δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη. Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του.

Η Malaysian Airlines σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και υπογράμμισε ότι δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Επικαλέστηκε ΔΕ πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα ότι αυτό ενδέχεται να έχει προσγειωθεί στην πόλη Νανμίνγκ στη νότια Κίνα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους μετέχουν δυνάμεις από τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και την Κίνα. Νωρίτερα και ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της έχει επισημάνει ότι το Μπόινγκ μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν ακόμη, τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός. Τα μέλη του πληρώματος ήταν 12. Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Πεκίνου σημείωσε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Μέλη των οικογενειών των επιβατών έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο, ενώ στις οθόνες η πτήση εμφανίζεται απλώς να έχει «καθυστέρηση».

Πηγή: www.lifo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *