Μία 24χρονη στο τιμόνι του νοσοκομείου Σητείας

Η κ. Αγγελική Λενακάκη, που το μεσημέρι ορκίστηκε και επίσημα είναι στη θέση της υποδιοικητή του νοσοκομείου Σητείας (στην ουσία θα είναι διοικητής, καθώς για όλα τα νοσοκομεία του… νομού Λασιθίου υπάρχει κοινός διοικητής, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο) είναι μόλις 24 ετών. Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1989. Τον ερχόμενο Μάρτιο θα γίνει 25 ετών. Θα έπρεπε να χαιρόμαστε που ένας νέος άνθρωπος αναλαμβάνει μια τέτοια ευθύνη. Υπάρχουν όμως μερικές απορίες.

Η κ. Λενακάκη μάλλον μόλις έχει τελειώσει τις σπουδές της στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Πριν 1 χρόνο έκανε ακόμα τη διπλωματική της εργασία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Για να πω την αλήθεια οι σπουδές της δεν φαίνεται να είναι εκείνες που εντυπωσιάζουν ώστε ένα νέο κορίτσι να τοποθετηθεί στην κεφαλή ενός νοσοκομείου, έστω και μικρού, αλλά με πολλά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των απάνθρωπων μνημονίων.
Φαντάζομαι ούτε η εμπειρία της είναι τέτοια που να οδήγησε στην επιλογή της.
Να το θέσω καθαρά λοιπόν ότι προκύπτει θέμα αξιοκρατικής επιλογής, όταν είναι δεδομένο ότι οι νέοι με ασφαλώς καλύτερα βιογραφικά, τόσο στο επίπεδο σπουδών όσο και στην εμπειρία, είναι πάρα πολλοί;
Αυτές είναι μερικές σκέψεις, που δεν έχουν στόχο να κόψουν τα φτερά ενός νέου ανθρώπου, αλλά να θέσουν μερικά εμφανή θέματα. Με την ευχή και την ελπίδα η νέα υποδιοικητής (διοικητής) του νοσοκομείου Σητείας να μας διαψεύσει.

Πηγή: candianews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *