Νέα 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ – ΟΤΑ σήμερα…

Κλειστοί και σήμερα οι Δήμοι λόγω απεργίας

Νέα 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα, Τρίτη, για την ένταξη δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, μετά την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης σε συμφωνία με την τρόικα, την οποία μετέφεραν στους εκπροσώπους των υπαλλήλων οι υπουργοί Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης…

Το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Το βράδυ της Τρίτης θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν στην αυριανή μέρα.

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη και οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σήμερα θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.

Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους, προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Όπως είπε ο κ. Μπαλασόπουλος «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό που απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Γι’ αυτό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Τόσο ο κ. Μπαλασόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος κατηγορούν τον δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη και την ΚΕΔΕ ότι δεν αντιδρούν ουσιαστικά στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.


Με  πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *