Σαν σήμερα στις 25 Μαϊου 1973


Σαν σήμερα στις 25 Μαϊου 1973 το αντιτορπιλικό Βέλος με κυβερνήτη τον ηρωϊκό αξιωματικό Παππά , αποχωρεί από νατοϊκή άσκηση . Ο κυβερνήτης , 6 αξιωματικοί και 25 υπαξιωματικοί ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ιταλία. Η κίνηση αυτή αποτελεί πλήγμα και ισχυρό χαστούκι για τη χούντα και τα διορισμένα από τις ΗΠΑ ανδρίκελα . Διεθνοποιείται το Ελληνικό πρόβλημα και καθίσταται σαφές ότι υπάρχουν συνειδήσεις εντος του στρατεύματος οι οποίες δεν ανέχονται εξουσίες που διορίζουν οι ίδιες τον εαυτό τους ούτε….

… υπακούουν πειθήνια στο τηλεφώνημα του υπερατλαντικού εντολέα τους. Είναι περίτρανη απόδειξη ότι υπήρξαν και εξαιρέσεις αξιωματικοί που δεν πρόσκειντο ούτε σε κάπηλους «πατριώτες» αυτόκλητους εθνοσωτήρες και βασανιστές συμπολιτών, ούτε σε δήθεν «αριστερούς» επαγγελματίες του ξεπουλήματος και αντιπαροχής πατρώων εδαφών.

Ας γίνει κατανοητό ότι ο εμφύλιος τέλειωσε (με αδικοχαμένα θύματα εκατέρωθεν), η χούντα κατέρρευσε (μετά από εντολή των εργοδοτών). Η συζήτηση – αντιπαράθεση μεταξύ δήθεν δεξιών (συνήθως με αριστερή τσέπη) και δήθεν αριστερών (συνήθως με δεξιά τσέπη ) στο ελλαδικό εξαθλιωμένο κρατίδιο στερείται πλήρως λογικού τόπου. Είναι σαφές ότι οι έννοιες «αριστερά» και «δεξιά» έχουν χάσει πλέον τη σημασία τους. Ο αναμηρυκασμός τους είναι απλώς η συνέχεια του εμφυλίου πολέμου με ειρηνικά μέσα.

Αλήθεια αυτοί οι ημιενγράμματοι που δηλώνουν δεξιοί είναι υπερ της ελέυθερης αγοράς και του κεφαλαίου; Και αυτοί που δήθεν δηλώνουν κομμουνιστές είναι υπέρ της κατάργησης κάθε ιδιοκτησίας και κρατικοποίησης των πάντων; Δε θα το λεγα.
Chris S.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *