Τελευταία Νέα

Στον… αέρα 25.000 εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές

«Μπροστά στον κίνδυνο της απόλυτης καταστροφής και της αναγκαστικής πτώχευσης, που αποτελεί…

πλέον βεβαιότητα για τις ιδιωτικές κλινικές και αποδεχόμενοι το τραγικό γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να κωφεύει στις εκκλήσεις μας για άμεσες λύσεις, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τις 29 Οκτωβρίου 2013» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.
«Είναι το ύστατο μέσο αντίδρασης για την εξασφάλιση της επιβίωσης των εταιριών μας. Είναι η ύστατη προσπάθειας διατήρησης των θέσεων εργασίας περισσοτέρων από 25.000 ατόμων που απασχολούνται στον κλάδο μας, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην ανεργία με αποκλειστική ευθύνη του κρατικού μηχανισμού, που στοχοποίησε και εξαθλίωσε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες υγιείς επιχειρηματικούς πυρήνες της χώρας, την ιδιωτική υγεία.
Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που φθάνουν τα 535 εκατ. (μέχρι και το 2011), καθώς και ο αυθαίρετος τρόπος κατάρτισης – διάρθρωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας μας. Η αυθαίρετη επιβολή του clawback και του rebate μας δίνει τη χαριστική βολή, καλώντας μας μάλιστα να επιστρέψουμε ποσά που δεν έχουμε εισπράξει.
Επειδή οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας θα συνοδευτεί από νομικές ενέργειες κατά όσων, από διάφορες θέσεις ευθύνης, προκαλούν με τις εισηγήσεις – αποφάσεις και ενέργειες, σοβαρές ζημίες στις εταιρείες μας.
Δεν υπάρχει πλέον ούτε αντοχή, ούτε ανοχή να καταδικάζεται ένας ολόκληρος κλάδος που διαρκώς κατηγορείται, από ένα κράτος που αρνείται να τον ελέγξει και από μηχανισμούς που αποφεύγουν την παραδειγματική τιμωρία αυτών που ευθύνονται για τυχόν απάτες.
Από ένα κράτος που καταδικάζει τις ιδιωτικές κλινικές σε αφανισμό, παρά το γεγονός ότι παρέχουν το 39% της συνολικής παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα, περιλαμβανομένων υπηρεσιών που είναι άκρως απαραίτητες και συμπληρώνουν τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας.
Από ένα κράτος που με την αβελτηρία του επιλέγει να βάλει τους ασφαλισμένους σε μια μεγάλη περιπέτεια, εφόσον με την επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώνουν τις ιδιωτικές κλινικές για τις υπηρεσίες που θα τους παρέχονται αντί να πληρώσει ο ασφαλιστικός τους φορέας ως οφείλει.
Από ένα κράτος που αντί του διαλόγου και της συνεννόησης επιλέγει να λειτουργήσει για μια ακόμα μια φορά με αυταρχικό τρόπο και μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων των κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ.
Υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις και λειτουργήσαμε χωρίς να προτάσσουμε τα συμφέροντα των εταιρειών μας, προκειμένου να εξορθολογιστούν τα οικονομικά της υγείας και να συμβάλλουμε στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Αλλά οι δυνάμεις μας και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν. Σήμερα, φθάσαμε στο τέρμα. Αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Εδώ και καιρό έχουμε προειδοποιήσει για αυτή την εξέλιξη. Η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας και οι άλλες ενέργειες που θα προηγηθούν ή θα ακολουθήσουν είναι μονόδρομος. Είναι μονόδρομος για να σταθούμε όρθιοι.
Ο ΣΕΚ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ΣΕΚ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελλάδας, συνεισφέρουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας.
Ο ιδιωτικός τομέας υγείας στην Ελλάδα

Ο ιδιωτικός τομέας υγείας απασχολεί άμεσα περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους, συντηρεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών και επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με νέες υποδομές, νέα ιατρικά πρωτόκολλα, νέες τεχνολογίες. Καλύπτοντας το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα, ο ιδιωτικός τομέας υγείας συγκρατεί κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό στη χώρα σε μια εποχή που μαστίζεται από braindrain, συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ και αναδεικνύει την Ελλάδα ως προορισμό ιατρικού τουρισμού. Λειτουργεί συμπληρωματικά του δημοσίου τομέα υγείας αλλά καλύπτει και επεμβάσεις και ιατρικές πράξεις υψηλής τεχνολογίας που αδυνατεί να καλύψει το δημόσιο αποτελώντας κομβικό παράγοντα διασφάλισης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα».

avriani-math.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *