Εντός της ερχόμενης βδομάδας το «κοινωνικό μέρισμα» σε 250.000 νοικοκυριά – Πως θα γίνουν οι πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι

Εφάπαξ εισοδηματικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδος, ως «κοινωνικό μέρισμα», σε 250.000 νοικοκυριά. Τα ποσά που θα λάβουν οι περισσότεροι δικαιούχοι κυμαίνονται από …….
500 έως και 1.083 ευρώ. Οι πληρωμές των ποσών αυτών θα γίνουν με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου και με βάση τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία προβλέπονται με μια νέα ήδη υπογραφείσα κοινή υπουργική απόφαση. Για τη χορήγηση του «μερίσματος» θα ληφθούν υπόψη, ως ετήσια εισοδήματα, τα χαμηλότερα ποσά μεταξύ αυτών που δηλώθηκαν στις περυσινές φορολογικές δηλώσεις, για το έτος 2012, και αυτών που έχουν δηλωθεί στις φετινές δηλώσεις, για το έτος 2013.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Φίλ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη και Χρ. Πρωτόπαππα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η εφαρμογή της νέας κοινής υπουργικής απόφασης που θα περιλαμβάνει τα αυξημένα εισοδηματικά όρια, θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να διανεμηθεί σε 250.000 νοικοκυριά ποσό συνολικού ύψους 165 εκατ. ευρώ περίπου. Η διανομή του ποσού θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Έτσι, από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, την 17η Απριλίου 2014, έως και την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2014 θα έχουν εγκριθεί συνολικά 576.000 αιτήσεις και, μετά την πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχουν καταβληθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη:………………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *