‘Εκκληση να ακουστεί η φωνή των μεταναστών και των προσφύγων στις 25 Γενάρη!

Mε τη συμμετοχή δεκάδων μεταναστών από τη Γενική Ανακύκλωση, τα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας, τους αθωωθέντες της εξέγερσης της Αμυγδαλέζας, παιδιών μεταναστών δεύτερης γενιάς από το Πακιστάν και τη Νιγηρία,
εκπροσώπων κοινοτήτων όπως της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, του Ελληνομπαγκλαντεσιανού Επιμελητήριου και της Κοινότητας Σενεγάλης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21/1 στις 4μμ εκδήλωση μπροστά από κεντρικό Περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.

Το παρών έδωσε ο πατέρας του δολοφονημένου στα Πετράλωνα από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσείν.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

Δήλωσαν την στήριξη τους στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κρατούσαν μάλιστα πανό με φωτογραφίες από τις μεγάλες στιγμές του κινήματος αντίστασης στο φασισμό και το ρατσισμό καλώντας σ εστήριξη του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και υποψήφιου στην Α Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.

Δεν ε΄λειψαν τα παρατράγουδα από τους εκλεκτούς του Κικίλια που προχώρησαν σε προσαγωγή του προέδρου της κοινότητας Σενεγάλης την ώρα που προσερχόταν στο χώρο της εκδήλωσης! Την μέρα που η αριστερά, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν τις κεντρικές εκδηλώσεις τους, ο Κικίλιας εφάρμοζε ακάθεκτος το σχέδιο Θησέας-προληπτικές συλλήψεις υπόπτων με βάση το χρώμα του δέρματος τους!

Η εκδήλωση κατέληξε στην παρακάτω έκκληση:

Να ακουστεί η φωνή των μεταναστών και των προσφύγων στις 25 Γενάρη!

Σε αυτές τις εκλογές θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας! Είμαστε άνθρωποι, λαθραίοι άνθρωποι δεν υπάρχουν!

Αγωνιστήκαμε μαζί με το εργατικό κίνημα ενάντια σε μια κυβέρνηση φτώχειας, λιτότητας και απροκάλυπτου ρατσισμού και ισλαμοφοβίας. Αυτοί που απέλυσαν χιλιάδες εργάτες, βιομήχανοι και επιχειρηματίες μας ήθελαν αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχίας τους !

Άνοιξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης κολαστήρια μετά από την ρατσιστική επιχείρηση σκούπα Ξένιος Δίας του Δένδια και του Κικίλια. Φυλάκισαν πάνω από έξι χιλιάδες για δεκαοκτώ ακόμη και εικοσιπέντε μήνες. Στο βασανισμό και τον εξευτελισμό απαντήσαμε με απεργίες πείνας και εξεγέρσεις στην Αμυγδαλέζα, στη Κόρινθο. Είναι ώρα να κλείσουν αυτά τα άθλια Γκουαντάναμο!

Οι πρόσφυγες χρειάζονται άσυλο και στέγη και όχι κλειστά σύνορα, φράχτες στον Έβρο και κυνηγητό της FRONTEX που οδήγησε στους πνιγμούς γυναικών και παιδιών στα Φαρμακονήσια.

Εμείς οι μετανάστες δεχτήκαμε άγριες επιθέσεις στη ζωή μας. Τα παιδιά μας έχασαν το δικαίωμα στην ιθαγένεια και εμείς το δικαίωμα στη ψήφο στις δημοτικές εκλογές. Τα παιδιά μας θέλουμε να πάρουν το δικαίωμα στην ιθαγένεια και εμείς ξανά τη ψήφο!

Στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας δεχτήκαμε πυροβολισμούς από τους μπράβους της Βαγγελάτος ΑΕ των αφεντικών και οι δικαστές τους έκαναν πλάτες σε μια απόφαση μνημείο ρατσισμού. Δεν λυγίσαμε, συνεχίσαμε και στη γενική Ανακύκλωση ζητήσαμε ξανά τα δεδουλευμένα, απεργήσαμε, μας φυλάκισαν στο ΑΤ Ασπρόπυργου αλλά νικήσαμε και πήραμε τα λεφτά μας. Οργανωθήκαμε στο σωματείο! Είμαστε εργάτες και ενωμένο μπορούμε να νικήσουμε!

Δεχτήκαμε επιθέσεις από τους ναζί της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές. Αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι δολοφόνησαν τον αδελφό μας εργάτη και ποδηλάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Είναι καιρός να γίνει η δίκη των δολοφόνων ναζί της Χρυσής Αυγής να πάνε ισόβια αυτοί που δολοφόνησαν και μαχαίρωσαν γιατί δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά ναζιστική, ρατσιστική, εγκληματική οργάνωση. Έκαναν πλάτες στους εργοδότες, χτύπησαν συνδικαλιστές στο Πέραμα και Αιγύπτιους εργάτες στην ιχθυόσκαλα. Είναι καιρός να μπει τέλος στην ασυλία των ναζί και στη κάλυψη που τους έδωσε η Αστυνομία, οι ακροδεξιοί της ΝΔ, οι εισαγγελείς και οι δικαστές.

Χαιρόμαστε που έπεσε η κυβέρνηση των μνημονίων και του ρατσισμού.

Καλούμε να στηρίξετε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλους αυτούς που βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή αυτή τη μάχη, τους αγωνιστές της ΚΕΕΡΦΑ σε όλη την Ελλάδα, από τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιο στην Α Αθήνα, μέχρι την Τόνια Λαχανιώτη στη Πάτρα, τον Δημήτρη Πέππα στην Ηλεία, την Κατερίνα Θωίδου στην Νίκαια της Β περιφέρεια της Αθήνας.

Στην Ν.Μανωλάδα, στο κρατητήριο Ασπρόπυργου στην απεργία της Γενικής Ανακύκλωσης, τις νύχτες τρόμου στις γειτονιές μετά τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών, στον αγώνα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για ιθαγένεια στα παιδιά, στην υπεράσπιση των εξεγερμένων της Αμυγδαλέζας, στον αγώνα για την δικαίωση του Σαχζάτ Λουκμάν, στη καταδίκη της δολοφονάις του Μπαμπακάρ Ντιάε, μικροπωλητή στην Αθήνα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου ήταν «Πακιστανός, Αφγανός, Αφρικανός ,Σύρος, ήταν ένας από εμάς! Θα βρεθούμε στο πλευρό στη δίκη του στις 12 Φλεβάρη μετά από μήνυση του φασίστα Τ.Χατζηπαράσχου.

Είμαστε για τη νίκη της αριστεράς και θα χαρούμε να δούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βουλευτές και βουλευτίνες που αγωνίζονται για να είναι οι εργάτες ενωμένοι και να νικήσουν!

Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Αθήνας, Κοινότητα Σενεγαλέζων, Αφγανοί, Σύροι και Αιγύπτιοι πρόσφυγες

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *