26 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ FT ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ «ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 26 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ήρθε η στιγμή να επικρατήσει η «οικονομική λογική» στο ελληνικό ζήτημα, υποστηρίζουν με επιστολή τους στους Financial Times 26 “επιφανείς” οικονομολόγοι, παπαγάλοι του ευρωσυστήματος όχι για να υποστηρίξουν την Ελλάδα αλλά γιατί τρέμουν καθώς βλέπουν να διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ”.

Οι 26 υπογράφοντες, οι οποίοι είχαν αποστείλει επιστολή στην ίδια βρετανική εφημερίδα τον περασμένο Ιανουάριο καλώντας την «ΕΕ να επωφεληθεί» από την αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, κάνοντας μια «καινούρια αρχή», τονίζουν ότι «το μέλλον της ΕΕ διακυβεύεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών εκ μέρους των δανειστών, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στο αποκορύφωμά τους».

«Προκειμένου να αποφύγουμε την αποτυχία, είναι ανάγκη για υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές» τονίζουν οι υπογράφοντες μεταξύ των οποίων ο βραβευμένος με νόμπελ παπαγάλος οικονομολόγος, Γιόσεφ Στίγκλιτς, ο Γάλλος και παπαγάλος οικονομολόγος και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το Κεφάλαιο τον 21ο αιώνα» Τομά Πικετί και ο πρώην δωσίλογος Ιταλός πρωθυπουργούς, Μάσιμο Ντ΄Αλέμα.

Τώρα όταν ο Βαρουφάκης έχει πει “ότι έχουμε διανύσει τα 3/4 της απόστασης που μας χωρίζει με τους δανειστές” δηλαδή έχουν αποδεχτεί το 75% του μνημονίου και οι 26 παπαγαλικές αυθεντίες καλούν να μοιραστεί η υπόλοιπη απόσταση στα δύο μιλάμε για άλλο ένα 12-13% υποχώρηση δηλαδή αποδοχή του 88% του μνημονίου. Αυτό ονομάζεται επιστολή υπέρ της Ελλάδος!!!

Αν δεχτούμε κατά 88% το μνημόνιο θα είναι δηλαδή μεγάλη νίκη της κυβέρνησης γιατί θα έχουν υποχωρήσει οι δανειστές κατά 12%; Στο οποίο θα υπαναχωρήσουν τον Σεπτέμβρη;

Όσο για το ποιες θα πρέπει να είναι αυτές οι υποχωρήσεις, οι 26 παπαγάλοι αναφέρουν με θράσος ότι «από την πλευρά της ΕΕ, η υπομονή (!!!) και η χρηματοδότηση για να προωθηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η οικονομική ανάπτυξη και για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης» και «από την Ελλάδα, αξιόπιστη δέσμευση στο να δείξει ότι ενώ είναι κατά της λιτότητας, είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και ότι θέλει να παίξει θετικό ρόλο εντός της ΕΕ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *