Τρίτο Παγκόσµιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάµωµα στις 26.08.2011

«Το Τρίτο Παγκόσµιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάµωµα θα πραγµατοποιηθεί στο ∆ήµο Αγιάς στις 26.08.2011»

Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσµιο Θεσσαλικό συνέδριο – αντάµωµα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του ∆ήµου Μουζακίου, στο Μαυροµµάτι Καρδίτσας, καθώς και το δεύτερο παγκόσµιο Θεσσαλικό συνέδριο – αντάµωµα το καλοκαίρι του 2010, στο ∆ήµο Τρικκαίων, που πραγµατοποιήθηκε από την Παγκόσµια Συνοµοσπονδία Θεσσαλικών Οµοσπονδιών και…..
Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θεσµοθέτησε ουσιαστικά την ετήσια διοργάνωση µιας τέτοιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα και συγκεκριµένα στην Θεσσαλία, µε το τίτλο «Παγκόσµιο Συνέδριο και Αντάµωµα Θεσσαλών».
Το συνέδριο θα συνδιοργανώνεται κάθε καλοκαίρι µε έναν διαφορετικό κάθε φορά ∆ήµο της Θεσσαλίας. Φέτος, αφού κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις αποφασίστηκε το τρίτο, να πραγµατοποιηθεί στην Μελιβοία στο ∆ήµο Αγιάς, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011.
Συγκεκριµένα, σε συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Παγκόσµιας Συνοµοσπονδίας κ. ∆ιαµαντής Γκίκας µε το Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και µε το ∆ήµαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα η διοργάνωση του τρίτου Παγκόσµιου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταµώµατος θα διοργανωθεί από κοινού στο φιλόξενο ∆ήµο Αγιάς.
Ως Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπή ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Πορνάρας (Οµοσπονδία Καναδά). Τα µέλη της οργανωτικής επιτροπής του τρίτου παγκοσµίου συνεδρίου και ανταµώµατος καθώς και το συνολικό πρόγραµµα του συνεδρίου θα οριστούν σε ειδική συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι των µελών της Παγκόσµιας Συνοµοσπονδίας στις 03 Ιουνίου 2011 στη Λάρισα στα γραφεία του κ. Περιφερειάρχη. Το ακριβές αναλυτικό πρόγραµµα θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή και ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου 2011, το οποίο θα δηµοσιευτεί και στην σελίδα της Συνοµοσπονδίας www.panthessaliki.org
Η παγκόσµια Συνοµοσπονδία έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Οµοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσµια κλίµακα, το συντονισµό των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισµού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας, την προώθηση στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Οµοσπονδιών και Συλλόγων, την αλληλοενηµέρωση, το συντονισµό των εκδηλώσεων, την ενηµέρωση γύρω από τα θέµατα που αφορούν τους Θεσσαλούς µετανάστες (επαγγελµατικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) στο εξωτερικό, την επικοινωνία µε την Ελλάδα και ιδιαίτερα µε τη Θεσσαλία καθώς επίσης µε φορείς που έχουν παρόµοιους σκοπούς και τη στενή συνεργασία µε υπηρεσίες των Νοµών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος, προς όφελος των Μελών της Συνοµοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας.

Προσωρινό ∆ιοικητικό Συµβούλιο: Πρόεδρος: Γκίκας ∆ιαµαντής (Νυρεµβέργη), Αντιπρόεδρος: Ρωσσίδη Ασπασία (Σίδνεϋ), B’ Αντιπρόεδρος: Τσιάρας Πέτρος (Καβάλα), Γραµµατέας: Κίτσιος Ιωάννης (Νυρεµβέργη), Ταµίας: Ζαχαράκης Δηµήτριος (Ζυρίχη), Υπ. Νεολαίας: Σιώµος Παναγιώτης (Σίδνεϋ). Μέλη: Πολύζος Νικόλαος (Νυρεµβέργη), Αγιώτης ∆ηµήτριος (Τορόντο), Πορνάρας Γεώργιος (Τορόντο) και Μπακλαβά Μαρία (Αθήνα).
Προσωρινή Εξελεγκτική Επιτροπή: Πρόεδρος: Κελεπούρης Λάζος (Μόναχο), Γραµµατέας: Νικολάου Φώτιος (Καβάλα),
Μέλη: Βράντζας Γεώργιος (Ντύσσελντορφ), Τερέγκας Ευάγγελος(Τορόντο) και Λασπά Βασιλική (Σβάινφουρτ).

Taχυδρομική διεύθυνση /Post Office Box
GIKAS DIAMANTIS
WARMBRUNNER STR. 14
90473 NÜRNBERG
GERMANY
Τηλέφωνo / Phone Gikas Diamantis : +49 911 89 38 256
Kitsios Ioannis : +49 911 26 55 95
Εμαιλ / E-Mail : info@panthessaliki.org

http://diaspora-grecque.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *