«Φώς στο Τούνελ»: Αγωνία στο κατακόρυφο για την τύχη του 27χρονου ιστιοπλόου από την Νέα Φιγαλεία

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού -και των πολιτών της Ηλείας- για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από…

το θέμα του αγνοούμενου 27χρονου Αναστάσιου Σιώρη –που κατάγεται από τη Νέα Φιγαλεία- όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Αναστάσιος Σιώρης είχε αποπλεύσει τις πρωινές ώρες της Τρίτης 28 Ιανουαρίου από τη Μαρίνα Αλίμου με προορισμό τη μαρίνα «Ολύμπικ Μαρίν» στο Λαύριο, όντας ο μοναδικός επιβαίνοντας σε ιστιοφόρο πλοίο με σημαία Ολλανδίας.

Ο 27χρονος επικοινώνησε για τελευταία φορά το απόγευμα εκείνης της ημέρας και δήλωσε μηχανική βλάβη. Είπε ότι συνεχίζει το ταξίδι του μόνο με τη χρήση των ιστίων του σκάφους…

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απογευματινές ώρες της 28.01.2014, για Ι/Φ σκάφος με έναν επιβαίνοντα που απέπλευσε πρωινές ώρες της ίδιας μέρας από τη μαρίνα Αλίμου με προορισμό το λιμένα Λαυρίου…


Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα – Νότιου Ευβοϊκού κόλπου – Ν. Κέας και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου (Ν. Αγ. Γεωργίου – Ν. Ύδρας – Ν. Πόρου – Μεθάνων – Ν. Αίγινας – Πειραιά) από πλωτά και εναέρια μέσα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., από περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., από παραπλέοντα σκάφη και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με χερσαίο μέσο και πνευστό σκάφος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 27χρονου δεν απέδωσαν καρπούς…
Ο 27χρονος θα άφηνε εκεί για επισκευή το ιστιοφόρο μήκους 14 μέτρων. Εργαζόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην εταιρία «ALPHA Τεχνική Επισκευαστική Σκαφών», η οποία εδρεύει στον Άλιμο.


Η Αγγελική Νικολούλη τόνισε ότι τελευταία φορά επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρίας λέγοντας του ότι το σκάφος είχε υποστεί μηχανική βλάβη και θα συνέχιζε την πορεία του χρησιμοποιώντας τα πανιά.

Στο στούντιο βρέθηκαν ο αδελφός του αγνοούμενου, φίλοι και η δικηγόρος της οικογένειας, περιμένοντας πληροφορίες που θα φώτιζαν την υπόθεση…

Από τις μαρτυρίες των τηλεθεατών φάνηκε ότι ο ιστιοπλόος μαζί με το σκάφος του έφτασε μέχρι το νησάκι Πάτροκλος χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα. Τηλεθεατές ανέφεραν ότι είδαν το σκάφος σε αρκετά σημεία της θαλάσσιας διαδρομής ως και το Σούνιο. 

Μια ακόμα μαρτυρία ανέφερε ότι στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, το ιστιοπλοϊκό έδειχνε να μην ελέγχεται και να κινείται κυκλικά σα να ήταν ακυβέρνητο… Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως ένα αλιευτικό σκάφος εντόπισε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, ένα σωσίβιο του σκάφους έξω από τη Μακρόνησο.
patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *