Εκλογές στις 28 Νοεμβρίου;

Φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη… Εκλογές την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Όπως αποκάλυψε από χθες το «statesmen.gr», η σχετική νομοθετική πράξη για τη μετάθεση της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι έτοιμη και…..
καθαρογραμμένη, στο νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.
Η αρχική σκέψη που υπήρχε ήταν για διπλές κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου. Φαίνεται όμως ότι ο πολιτικός χρόνος που τρέχει για το ΠΑΣΟΚ, σπρώχνει την Κυβέρνηση στην απόφαση να στηθούν κάλπες εντός του Νοεμβρίου, την τελευταία Κυριακή του τρέχοντος μηνός, στις 28! Σύμφωνα άλλωστε με το Σύνταγμα, απαιτούνται απλώς 15 ημέρες από τη στιγμή που θα κατατεθούν οι συνδυασμοί στον Άρειο Πάγο, μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ενώ ο θεμέλιος νόμος του κράτους ορίζει πως, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εντός τριάντα ημερών από τη διάλυση της Βουλής.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, γιατί παρά το ό,τι στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν πως τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 7 Νοεμβρίου, δεν είναι όσο άσχημα περίμεναν, ο δεύτερος γύρος θα εξελιχτεί σε καταστροφή, με δεδομένες τις συμφωνίες και τις συνεργασίες που θα επιτευχθούν σε τοπικό επίπεδο. Και θα φέρουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σε μειοψηφική θέση.
Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο δυσμενές για την ίδια πολιτικό περιβάλλον, με την κοινωνία να έχει λάβει θέση μάχης απέναντί της, δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να βγει και να μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου για «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της Ελλάδας, και να προχωρήσει στη λήψη επώδυνων μέτρων, με δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος, όπως για παράδειγμα την απόλυση 180.000 συμβασιούχων του δημοσίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρώπης, ποντάρει σε μια Κυβέρνηση Εθνικής Συμμαχίας, με νέο Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, και με υπουργούς πολιτικούς από τους χώρους που θα συμφωνήσουν για τον σχηματισμό Κυβέρνησης, καθώς και με εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες.

Το ζητούμενο είναι πλέον να πειστούν τα κόμματα ότι «η Ελλάδα χάνεται», ότι «όλοι φταίμε», Κυβέρνηση, κόμματα και πολίτες. Και να προχωρήσουμε μπροστά, αφού πρώτα… πάμε πίσω, τουλάχιστον για μια δεκαετία. Ανάγκα, και θεοί πείθονται…
Ωστόσο, υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση της συγκεκριμένης εξέλιξης, την οποία σιγοψιθυρίζουν αρκετοί: Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σε συνδυασμό με την τρομο-υστερία των τελευταίων ημερών, να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση του να προετοιμαστούν οι πολίτες για να δεχθούν την αναγκαιότητα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ακόμη και από την υπάρχουσα Βουλή, δηλαδή χωρίς να προηγηθούν πρόωρες εκλογές. Ίδωμεν.

www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    ενα από τα γνωστά κόλπα του ΠΑΣΟΚ

    σας μάθαμε καλά κύριοι του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια τι μεθόδους μεταχειρίζεστε για να πετύχετε το μόνο πράγμα που σας ενδιαφέρει πάντα

    Η Εξουσία με οποιοδήποτε κόστος

    Από την μέρα που δημιουργησατε αυτό το κόμμα μόνο αυτό σας ενδιαφέρει..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΛΙΚΑ.
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΙΚΑ.
    Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ..

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΑΒΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    NAI ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥΡΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ ΑΛΛΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ?

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *