Στο δρόμο θα βρεθούν 28 παιδιά

Οι οικογένειες που αφήνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα αυξάνονται συνεχώς, όμως, το κράτος φαίνεται ότι κλείνει τα…

αφτιά του στα μεγάλα προβλήματα.

Το Εθνικό Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας απειλείται με “λουκέτο”, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης. Ετσι 28 παιδιά ηλικίες 2.5 ως 5 ετών κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Από τα 28 παιδιά τα 21 μένουν μόνιμα στο Νηπιοτροφείο, αφού οι γονείς τους τα πηγαίνουν τη Δευτέρα και τα παίρνουν στο σπίτι την Παρασκευή κι αυτό διότι δεν μπορούν να τα προσφέρουν ούτε καν τα βασικά για την καθημερινότητα.

Αλλά και στο Νηπιοτροφείο τα πράγματα για αυτά τα παιδιά δεν είναι καθόλου εύκολα. Ούτε μπάνιο δεν μπορούν να κάνουν λόγω των φθορών που υπάρχουν και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν. Οι εργαζόμενοι που είναι σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι στέκονται κοντά σ’αυτά τα παιδιά έτσι ώστε η ζωή τους να μην σημαδευτεί από άσχημες καταστάσεις. Τι χειρότερο βέβαια να μην μπορεί ένα παιδί να ζει με την μητέρα του και τον πατέρα του; Τι χειρότερο από έναν γονιό να ξέρει ότι το παιδί του είναι οικότροφο κι αυτό όχι γιατί σπουδάζει αλλά γιατί ο ίδιος ο γονιός δεν έχει να το ζήσει.

Πρέπει να τονιστεί ότι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, μετρά 101 χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς. Eίναι Φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΝΠΙΔ, επιχορηγούμενο από το υπουργείο Eργασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.
Η ιστορία του χρονολογείται από το 1912 και ονομαζόταν Εθνικό Ορφανοτροφείο Θυμάτων Πολέμου το οποίο περιέθαλπε παιδιά θυμάτων πολέμου. Το 1978 λόγω του ότι δεν υπήρχαν τέτοιας κατηγορίας παιδιά, μετονομάσθηκε σε Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και σήμερα φιλοξενεί τα παιδιά-θύματα της κρίσης, που είναι εντελώς παρατημένα από την Πολιτεία στην τύχη τους.

avriani-math.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *