Γ.Μπαλάφας: “Η Ελλάδα είναι αιώνια, ο Ντάισελμπλουμ περαστικούλης – Ποιος θα τον θυμάται σε 2 χρόνια;”

«Η Ελλάδα είναι αιώνια σε τελευταία ανάλυση, ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ένας περαστικούλης. Χθες ήταν, αύριο δεν θα είναι. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ποιος θα τον θυμάται σε δύο χρόνια;
Εμείς θα έχουμε τις θέσεις μας, είμαστε κόμμα ευρωπαϊκής κατευθύνσεως. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες μέσα στο ευρώ. Στο ευρώ όμως και στην ευρωζώνη που θα είμαστε ως συνιδιοκτήτες όχι ως ένοικοι», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας κατά τη διαρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στα «Παραπολιτικά 90.1».

Με αφορμή την πρώτη επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια, ο κ. Μπαλάφας σχολίασε: «Προφανώς θα συζητηθούν πλευρές τεχνικές των ήδη πολιτικών κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από κοινού και από την πλευρά των δανειστών σε συνεννόηση και με την ελληνική πλευρά».

Ο ίδιος, ερωτηθείς για το ανεπίσημο αίτημα των Γερμανών για απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη, απάντησε: «Μια αξιοπρεπή στάση, συνετή και αποφασιστική από την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης είναι η καλύτερη συνταγή αντιμετώπισης των όποιων εκβιασμών, απειλών, ύβρεων με την πολιτική ή την όποια έννοια του όρου».

Όσον αφορά στο τί θα γίνει στην περίπτωση που μας πουν να φύγουμε από το ευρώ, τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι το πρόβλημά μας με τους δανειστές είναι κύρια οικονομικό-λογιστικό. Ο Ντράγκι και καλά έκανε, βρήκε αμέσως χρήμα 60 δισ. το μήνα και τα διένειμε στις χώρες για αναπτυξιακούς λόγους. Επομένως, το πρόβλημα με την Ελλάδα δεν είναι κύρια οικονομικό- λογιστικό να μας διευκολύνουν με 1 ή 2 δισ. Το πρόβλημα είναι πολιτικό, το υγιές παράδειγμα της Ελλάδας φοβούνται. Οτι δηλαδή σαν ένας υγιής ιός θα μεταδοθεί σε όλη την Ευρώπη. Όλες οι τοποθετήσεις που υπάρχουν αποκλείουν το Grexit, αυτή την έξοδο από την ευρωζώνη και επειδή το ξέρει η πλευρά των δανειστών χρησιμοποιεί τις άλλες μεθόδους να μας ζορίσει και να μας κάνει τη ζωή δύσκολη».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *