Οι 2 επιλογές που είχε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής της βρέθηκε μπροστά σε 2 πολύ συγκεκριμένες προκλήσεις-επιλογές.

Τα λεφτά ήταν συγκεκριμένα και λίγα. Επομένως είχε 2 επιλογές. Ή θα περιόριζε το κράτος-μαμούθ, το οποίο τρέφονταν παρασιτικά σε βάρος των υπολοίπων Ελλήνων, κατά 30% ή θα περιόριζε το κοινωνικό κράτος και τις δημόσιες δαπάνες σε βάρος όλων των Ελλήνων. Λόγω της δομής του κράτους-μαμούθ (το οποίο παρόλο του ότι ήταν υπεράριθμο δεν ήταν και….
αποτελεσματικό και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι βολεύτηκε κόσμος όλα αυτά τα χρόνια, όχι σε θέσεις που υπήρχε ανάγκη αλλά κυρίως σε θέσεις περιζήτητες και καλά αμοιβώμενες) και κυρίως λόγω του ότι κατά βάση τα κριτήρια πρόσληψης σε θέσεις ”εύκολες” ήταν πάντα κομματικά το σενάριο μείωσης του δημοσίου κατά 30% απορρίφθηκε στην πράξη γιατί τότε 300.000 άνεργοι ”συστημικοί” φάνταζαν ”βουνό”.

Η επιλογή του να πετσοκοφτούν κάθε είδους κοινωνικές δαπάνες, η διόγκωση της έμμεσης φορολογίας και το να περιοριστεί το κυκλοφορούν ρευστό διαθέσιμο χρήμα στην αγορά έφερε τα εξής αποτελέσματα: Η συνεχόμενη αύξηση του φπα σε συνδιασμό με τον περιορισμό της ρευστότητας της αγοράς μέσω και της φορολογίας αλλά και της απροθυμίας των τραπεζών να ”ρίξουν” χρήμα στην αγορά……..γονάτισε την πραγματική οικονομία και οδήγησε σε πρωτοφανή αύξηση της ανεργίας και κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων. Περίπου 500.000 άνεργοι προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες 500.000. Η ύφεση έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα αλλά και θα ανέβει κι άλλο σε άγνωστα μέχρι σήμερα επίπεδα ακόμη και για καπιταλιστικό σύστημα……….και από την διαφαινόμενη και πολύ λογική υστέρηση που παρουσιάζει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός (τώρα κυρίως λόγω της ύφεσης) οδηγείται η κυβέρνηση αναγκαστικά στην πρώτη επιλογή του περιορισμού του κράτους-μαμούθ.

Αντί λοιπόν να επιλέξει από την αρχή το σωστό……..σαστισμένη και μη μπορώντας να κάνει αλλιώς ΘΑ ΚΑΝΕΙ αυτό που έπρεπε από την αρχή!!!!!

Αποτέλεσμα 500.000 παραπάνω άνεργοι από όσους θα είχαμε………δε γαμείς…….ένα λάθος κάνανε κ αυτοί (!!!)……….ένα λάθος με 1.700 αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων τα τελευταία 2 χρόνια και προσεχώς 1.300.000 ανέργους σε μια χώρα με συνολικό πληθυσμό πλέον……….9.500.000

Η πιο τραγική κυβέρνηση από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους……….με πρωθυπουργό ο οποίος κάνει κανό κάθε μα κάθε Σαββατοκύριακο και που έκανε εφέτος διακοπές σε 5 διαφορετικά νησιά!!!!!!!!

Και έναν υπουργό οικονομικών ο οποίος έφυγε ως πλήρως αποτυχημένος από το ΥΠ.ΟΙΚ και πήγε στο Ανάπτυξης……….Ανάπτυξη, το διακύβευμα δηλαδή της επόμενης ημέρας της κατεστραμένης πλέον οικονομικά Ελλάδας!!!!!!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ

http://to-sisaki.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *