Η «Ομάδα Δημιουργίας» δημιουργεί το Νο 2 της

Οι πολλές κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του Κώστα Γκιουλέκα, δίνουν τον χώρο για να αναπτυχθούν φιλόδοξες σκέψεις για το nο2 της “Ομάδας Δημιουργίας». Ποιος όμως έχει όλες τις προδιαγραφές να αναλάβει αυτόν τον ρόλο ;

του Δημήτρη Συρμάτση

Η ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ση συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου ότι…..
ανάμεσα στους συμβούλους που απουσιάζουν είναι και ο κ. Κώστας Καζαντζίδης της «Ομάδας Δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα δεν ξένισε πολλούς μέχρι που προσέθεσε ότι ο κ. Καζαντζίδης ήταν παρών αλλά αποχώρησε επειδή έτυχε σοβαρό προσωπικό ζήτημα.

Ήταν δεδομένο σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου ότι από τη στιγμή που ο προϋπολογισμός τους είχε δοθεί μόλις λίγη ώρα πριν, η συζήτηση που θα γινόταν μέχρι να διακοπεί η συνεδρίαση θα αφορούσε το μείζον θέμα των ημερών, δηλαδή τα σκουπίδια, και ο κ. Καζαντζίδης θα ήταν λογικά ο βασικός εισηγητής, ως ο τελευταίος αρμόδιος αντιδήμαρχος της (με την ευρεία έννοια) παράταξης, και ουσιαστικά υπονοούν ότι ο κ. Καζαντζίδης «αποσύρθηκε» χωρίς να το επιλέξει ο ίδιος.

Ο κ. Γκιουλέκας έχει μεν διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξης, αλλά η προτεραιότητα που δίνει στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα είναι γνωστή και κατανοητή από όλους. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα τον ενδιέφερε να επαναλάβει την προσπάθεια να εκφράσει την παράταξη στις επόμενες δημοτικές εκλογές με αποτέλεσμα η εκκρεμότητα να πυροδοτεί και την αντιπαράθεση του με τον άλλο «παλιό» βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Ως εκπρόσωπο της παράταξης στις διάφορες διαβουλεύσεις με τη διοίκηση του δήμου τις ημέρες που δεν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στέλνει συνήθως τον κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο οποίος είναι εκ των παλαιών συμβούλων, αλλά γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα όρια στα οποία μπορεί να κινηθεί και δεν έχει το πολιτικό βάρος να τα υπερβεί, όπως θα συνέβαινε πχ με τον κ. Καζαντζίδη.

Στις αρχικές διαβουλεύσεις με τις άλλες παρατάξεις, ενεργό ρόλο και μάλιστα με επιτυχία, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, είχε αναλάβει ο κ. Βασίλης Γάκης, ο οποίος όμως στη συνέχεια δεν έδειξε διάθεση να αναλάβει το ρόλο του Νο2, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν αυτό οφείλεται σε δική του επιλογή ή όχι. Όπως πολλοί παρατηρούν, ο Βασίλης έχει τη δυνατότητα να συνθέσει, αλλά πρέπει να οικοδομήσει και τη δική του ζωή εκτός δημόσιου τομέα, τον οποίο υπηρέτησε ως αμειβόμενος επί πολλά χρόνια.

Με την απουσία λόγω Βουλής του κ. Γκιουλέκα, την αιφνίδια αποχώρηση του κ. Καζαντίδη και την γενική αποστασιοποίηση του κ. Γάκη, τον πρώτο ρόλο στην αντιπαράθεση με τη διοίκηση για τα σκουπίδια, ανέλαβε η πρώην δήμαρχος Τριανδρίας, κυρία Ξένια Δρίτσα.

Η κυρία Δρίτσα, δικηγόρος στο επάγγελμα και σύζυγος του νέου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Βαλεργάκη, είχε κατά γενική ομολογία μία πολύ καλή παρουσία αισθητικά αν και πολιτικά κινήθηκε σε πολύ συντηρητικές θέσεις, αποκηρύσσοντας την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής ως δαίμονα, όπως της επεσήμανε στην απάντηση του και ο δήμαρχος.

Όμως η γενική εμφάνιση της, το γεγονός ότι είναι γυναίκα, ότι έχει εμπειρία από την αυτοδιοίκηση χωρίς να δεσμεύεται από τα πεπραγμένα της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου της δίνει ένα σαφές προβάδισμα να εξελιχθεί σύντομα στο Νο 2 της Ομάδας Δημιουργίας.

«Ποιος άλλωστε μένει;» έλεγε δημοτικός σύμβουλος ο οποίος ανέλυε το πολιτικό προσωπικό της ομάδας Δημιουργίας.

«Ο Χάρης Αηδονόπουλος που θα μπορούσε να έχει πρώτο ρόλο, περιορίζεται εξαιτίας του θεσμικού του ρόλου ως αντιπροέδρου του Συμβουλίου, η Λίτσα Κολοβού και η Χρυσούλα Γιαταγάνα, έρχονται από το παρελθόν, ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος έχει φτάσει στο πολιτικό του όριο ενώ ο Γιώργος Ασπασίδης, ο Θεόφιλος Πατέλης και η Ανθή Σαλαγκούδη και η Άννα Ευθυμίου έχουν δρόμο μπροστά τους», διευκρίνιζε.

Πολλοί πάντως στο Δήμο Θεσσαλονίκης επισημαίνουν και το γεγονός ότι η ΝΔ κατέβηκε με 4 φιλικούς συνδυασμούς στις εκλογές για τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων με αποτέλεσμα η επίσημη έκφραση του κόμματος να μην έχει εκλέξει κανέναν στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου.

http://spnews.gr/i

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΝΔ.
    ΡΑΛΛΗΣ,ΕΒΕΡΤ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΣΑΜΑΡΑΣ,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΙΛΙΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ,ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΝΜΠΕΡΓ!
    ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΩΡΕ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΕΣ;;;;;;;;;;;;
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΑΟΣ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.
    ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΡΕ ΖΩΑ ΠΟΤΕ;;;;;;

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΓΚΙΟΥΛΕΚ-ΑΣ
    ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ
    ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ;
    ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΕΝΑ -ΑΣ
    ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
    ΓΚΙΟΥΛΕΚ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *