Φιλαθλητικός.Πρωταθλητής Χειμώνα στην Α2

Ο Φιλαθλητικός επικράτησε της Νέας Κηφισιάς με 83-79, μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι και έμεινε μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα της Α2.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κηφισιά να μην επηρεάζεται από το γεγονός ότι έπαιζε εκτός έδρας και να έχει έστω και οριακά το προβάδισμα.

 Η πρώτη περίοδος βρήκε την ομάδα των βορείων προαστίων μπροστά στο σκορ με 21-24, με καμία, ωστόσο, από τις δύο αντιπάλους να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα ακόμα και 7 πόντων (36-29), με πρωταγωνιστή τον Γιαννουλάκο, ο οποίος πέτυχε στο διάστημα αυτό συνεχόμενους πόντους.

 Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο και το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 46-35.

 Στην τρίτη περίοδο η Κηφισιά μπήκε στο παρκέ και προσπάθησε να μειώσει την διαφορά. Μέχρι ενός σημείου τα κατάφερε, αλλά ο Φιλαθλητικός είχε τις απαντήσεις και διατήρησε το προβάδισμα κοντά στους 10 πόντους, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» με 64-54 για το σύνολο του Τάκη Ζήβα.

Τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο εκεί που η Κηφισιά έσφιξε την άμυνα της και με συνεχόμενα τρίποντα έριξε τη διαφορά στους 4 (68-64) με 7 αγωνιστικά λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα.
Η ομάδα των βορείων προαστίων, όμως, δεν σταμάτησε εκεί και κατάφερε να περάσει και μπροστά με 69-72 μετά από 2 συνεχόμενα τρίποντα του Μοσχοβίτη στο 37′.

 Στα τελευταία δύο λεπτά το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια με τις δύο ομάδες να σημειώνουν συνεχόμενα τρίποντα! ο Σαμοθράκης με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 82-77 και ουσιαστικά έκρινε τον νικητή, καθώς έμεναν 18 δευτερόλεπτα.

Έτσι και έγινε με τον Φιλαθλητικό να φτάνει στο τελικό 83-79 και να πανηγυρίζει την 11η νίκη του στο πρωτάθλημα της Α2 και όλο τον Δήμο Ζωγράφου να πανηγυρίζει για την επιτυχία της τοπικής τους ομάδας.

πηγή: Zografou.Net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *