Ξένες γλώσσες για ενήλικες: Μάθετε 2 ξένες γλώσσες, πληρώνοντας μόνο τη μία!

Οι ξένες γλώσσες είναι ένα από τα πιο βασικά «ατού» ενός ισχυρού βιογραφικού, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν καλά παραπάνω από μία ξένη γλώσσα είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας, ακόμα και σε περιόδους κρίσης κατά τις οποίες οι προσλήψεις είναι συνήθως λιγότερες. Ποια εταιρία, για παράδειγμα, δεν θα προσλάμβανε με κλειστά μάτια μία γραμματέα που θα ήξερε καλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά, κατέχοντας και τα αντίστοιχα πτυχία και στις πέντε αυτές βασικές Ευρωπαϊκές γλώσσες;


Ένας ενήλικος που θέλει να μάθει δύο ή και περισσότερες ξένες γλώσσες, προβληματίζεται συνήθως για δύο θέματα: πόσο χρόνο θα χρειαστεί να αφιερώσει και, φυσικά, το κόστος. Πολλοί ενήλικοι που έχουν προσπαθήσει να μάθουν ξένες γλώσσες στην παιδική τους ηλικία και θυμούνται τους τότε αργούς ρυθμούς εκπαίδευσης, προβληματίζονται για το αν θα μπορέσουν να μάθουν τις ξένες γλώσσες της επιλογής τους σε ένα «λογικό» χρονικό διάστημα, ειδικά από τη στιγμή που φιλοδοξούν να μάθουν δύο τουλάχιστον ξένες γλώσσες. Για να αντιμετωπίσει τα δύο αυτά θέματα, ο ενδιαφερόμενος καλό θα είναι να απευθυνθεί σε ένα εξειδικευμένο κέντρο ξένων γλωσσών, το οποίο να παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών αποκλειστικά για ενήλικες.

Τα κέντρα ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση, εξειδικευμένα στα ταχύρυθμα προγράμματα ξένων γλωσσών για ενήλικες, προσφέρουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές τους να μάθουν δύο ξένες γλώσσες σε ικανοποιητικό επίπεδο, πληρώνοντας δίδακτρα μόνο για τη μία από τις δύο.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα που παρέχει η Ευρωδιάσταση.

ΠΟΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ;
Στην Ευρωδιάσταση διδάσκονται οι πέντε βασικές Ευρωπαϊκές γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά).

ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ;
Ναι. Ένα βασικό πλεονέκτημα των κέντρων ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση είναι ότι η προετοιμασία για την απόκτηση διπλωμάτων ολοκληρώνεται στο 1/2 ή ακόμα και στο 1/3 του χρόνου που συνηθίζεται στα φροντιστήρια ενηλίκων, γεγονός που αυτονόητα οδηγεί και σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Για παράδειγμα στα Γαλλικά, σε 8 μήνες ο σπουδαστής φτάνει στο επίπεδο DELF B2 (αντίστοιχο του Lower των Αγγλικών).

ΤΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΧΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ;
Υπάρχουν τμήματα πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ. Τα τμήματα συμβαδίζουν και υπάρχει δυνατότητα εναλλάξ παρακολούθησής τους και αναπλήρωσης μαθημάτων σε άλλο ωράριο. Το ωράριο δεν είναι δεσμευτικό. Στην Ευρωδιάσταση, ο σπουδαστής εγγράφεται για ένα πρόγραμμα, όχι για ένα «ωράριο».

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;
Νέα τμήματα στην Ευρωδιάσταση αρχίζουν όλο το χρόνο. Για την τρέχουσα περίοδο, οι ημερομηνίες έναρξης είναι από 21/22 Οκτωβρίου μέχρι και 1ο 15θήμερο Νοεμβρίου.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;
Μέχρι 22 Οκτωβρίου. H προσφορά για τη δεύτερη γλώσσα αφορά πρόγραμμα ίσης ή μικρότερης αξίας με αυτό για το οποίο πραγματοποιήθηκε η αρχική εγγραφή του σπουδαστή. Για τη δεύτερη γλώσσα, ο σπουδαστής επιβαρύνεται μόνο με το δικαίωμα εγγραφής και μπορεί να αξιοποιήσει την προσφορά μέσα σε 10 χρόνια. Αυτονόητα, το δικαίωμα εγγραφής καταβάλλεται από τον σπουδαστή όταν θα έρθει η ώρα να παρακολουθήσει τη 2η γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα Αγγλικών,
Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών και Ιταλικών για ενήλικες που παρέχει η
Ευρωδιάσταση  μπορείτε να βρείτε στο www.eurodiastasi.gr.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *