Αφιέρωμα στον Γέροντα Παΐσιο από την ΕΤ3 (2video)


http://www.pentapostagma.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. vomoloxius

    1.13 Μετά τον θάνατο του μοναχού Παΐσιου (1994), ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια διάφορα βιβλία και κείμενα, που αποδίδουν στον εν λόγω ιερωμένο, διάφορες «προφητείες», οι οποίες περιστρέφονται κυρίως γύρω από εθνικά θέματα, και με μια ιδιαίτερη εμμονή στην εκπόρθηση της Κωνσταντινούπολης από τους Ρώσους και την παράδοσή της στους Έλληνες. Ο Παΐσιος βέβαια δεν ζει για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους «χρησμούς» που του αποδίδονται, αν και φέρονταν να μην εγκρίνει την διάσταση που έπαιρναν τα λεγόμενά του, στα οποία μάλλον μπήκαν και αρκετές «σάλτσες» από τους διάφορους φερόμενους ως -συνήθως ανώνυμους- συνομιλητές του που δημοσιοποίησαν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

    Reply
  2. Ε.Δ.

    ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΘΗΣΩ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ…!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    +Κύριε Ιησοῦ Χριστέ
    Υιέ τοῦ Θεοῦ
    ελέησον και σῶσον ημᾶς
    αμην.+

    +Κύριε Ιησοῦ Χριστέ
    Υιέ τοῦ Θεοῦ
    ελέησον και σῶσον ημᾶς
    αμην.+

    +Κύριε Ιησοῦ Χριστέ
    Υιέ τοῦ Θεοῦ
    ελέησον και σῶσον ημᾶς
    αμην.+

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Στο βιβλίο «Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994) – Ο Ασυρµατιστής του Στρατού και του Θεού» περιγράφονται εξωφρενικές καταστάσεις με θαύματα του μοναχού Παΐσιου, ο οποίος -σύμφωνα με το συγγραφέα- υπερέβαινε τους νόμους της Φύσης μένοντας μετέωρος, αθέατος, άβρεκτος, έβγαζε δαιμόνια, έσωνε ανθρώπους από τροχαία, θεράπευε αρρώστους o ίδιος, αλλά και το κασκόλ του (!) κ.λπ..

    Θα ήταν απόλυτα αναμενόμενο στη μεσαιωνική μας χώρα να έχει γράψει ένα τέτοιο βιβλίο ένας ιερωμένος και να το έχει εκδόσει κάποιο μοναστήρι. Φαίνεται απίστευτο, το συγκεκριμένο βιβλίο όμως, το έχει γράψει εν ενεργεία αξιωματικός του Στρατού, το εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού και μοιράστηκε σε όλα τα στελέχη!

    Παραθέτω ενδεικτικά ένα απόσπασμα από το κεφάλαιο “O Γιωργάκης από το Θιβέτ” (σελ. 46):

    « Ήρθε στο Άγιον Όρος και γύριζε στα µοναστήρια ένας νέος ηλικίας 16-17 χρόνων, ο Γιωργάκης. Από ηλικίας τριών ετών οι γονείς του τον έβαλαν σέ βουδδιστικό µοναστήρι στο Θιβέτ. Προχώρησε πολύ στην Γιόγκα, έγινε τέλειος µάγος, µπορούσε να καλεί όποιο δαίµονα ήθελε. Είχε µαύρη ζώνη και ήξερε τέλεια καράτε. Με τη δύναµη του Σατανά έκανε επιδείξεις, που προξενούσαν εντύπωση. Χτυπούσε µε το χέρι του µεγάλες πέτρες και έσπαζαν σαν καρύδια. Μπορούσε να διαβάζει κλειστά βιβλία. Έσπαζε στην παλάµη του φουντούκια, έπεφταν κάτω τα τσόφλια και οι καρποί έµεναν κολληµένοι στο χέρι του.

    » Κάποιοι µοναχοί έφεραν τό Γιωργάκη στον Γέροντα για να τον βοηθήσει. Ρώτησε τον Γέροντα τί δυνάμεις είχε και τί μπορούσε να κάνει. Απάντησε, ότι ο ίδιος δέν είχε καμμιά δύναμη και ότι η δύναμη είναι του Θεού. Ο Γιωργάκης θέλοντας να επιδείξει τη δύναμή του συγκέντρωσε το βλέμμα του σε μιά μεγάλη πέτρα, που ήταν σε απόσταση και η πέτρα έγινε θρύψαλα. Τότε ο Γέροντας σταύρωσε μιά μικρή πέτρα και του είπε να την σπάσει κι αυτήν. Αυτός συγκεντρώθηκε, έκανε τα μαγικά του, αλλά δεν κατάφερε να την σπάσει. Τότε άρχισε να τρέμει και οι σατανικές δυνάμεις, που νόμιζε, ότι έλεγχε, μή μπορώντας να σπάσουν την πέτρα, στράφηκαν εναντίον του και τον εκσφενδόνισαν στην άλλη όχθη του ρέματος. Ο Γέροντας τον μάζεψε σε άθλια κατάσταση.

    » Άλλη φορά, διηγήθηκε ο Γέροντας, ενώ συζητούσαµε, ξαφνικά σηκώθηκε, µου έπιασε τά χέρια και µου τα γύρισε προς τα πίσω. “Άν µπορεί, ας έρθει να σ᾿ ελευθερώσει ο Χατζεφεντής”, µου είπε. Το αισθάνθηκα σα βλασφηµία. Κούνησα έτσι λίγο τα χέρια µου και τινάχθηκε πέρα. Μετά σαν αντίδραση πήδησε ψηλά και πήγε να µε χτυπήσει µε το πόδι του, αλλά το πόδι του σταµάτησε κοντά στα πρόσωπό µου, σαν να βρήκε ένα αόρατο εµπόδιο! Με φύλαξε ο Θεός.

    » Τη νύχτα τον κράτησα και κοιµήθηκε στο κελλί µου. Οι δαίµονες τον έσυραν µέχρι κάτω στο λάκκο και τον έδειραν γιά την αποτυχία του. Το πρωί σε κακή κατάσταση, τραυµατισµένος, γεµάτος αγκάθια και χώµατα, οµολογούσε:

    » “Με έδειρε ο Σατάν, γιατί δέν µπόρεσα να σε νικήσω”. Έπεισε τον Γιωργάκη να του φέρει τα µαγικά του βιβλία και τα έκαψε. Ο Γέροντας τον κράτησε λίγο κοντά του και τον βοήθησε, όσο έκανε υπακοή».

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ;
    – ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ !

    Η θρησκευτική πίστη, που σημαίνει ισχυρή πεποίθηση σε κάτι παρά την απουσία απόδειξης, αποτελεί προδοσία της ανθρώπινης ευφυίας, υπονομεύει την επιστημονική γνώση και την καλλιέργεια ήθους.

    Oι έλλογοι άνθρωποι δεν μπορούν να σέβονται την θρησκεία –αν ενδιαφε- ρόμαστε να υπερισχύσει η εντιμότητα της υποκρισίας– και το να δείχνουμε ψευτο- σεβασμό στις θρησκείες δεν θα ήταν μόνο ανέντιμο, αλλά θα επέτρεπε τον θρίαμβο των προλήψεων και των προκαταλήψεων του Μεσαίωνα και την παράλληλη άρση των κοινωνικών και ατομικών ελευθεριών, που με τόσο κόπο και πόνο κατέκτησαν οι άνθρωποι τους τελευταίους αιώνες.

    Eίναι αδύνατον

    να σεβόμαστε

    μία ιδεολογία,

    την οποία

    η λογική μας απορρίπτει

    ως πρόληψη,

    πόσω μάλλον,

    όταν πρόκειται

    για επικίνδυνη πρόληψη.

    Αντί να είμαστε πρόθυμοι να περιορίσουμε την ελευθερία του λόγου χάριν του υποκριτικού σεβασμού προς την θρησκεία, θα έπρεπε να περιορίσουμε τον σεβασμό προς την θρησκεία χάριν του ελεύθερου λόγου. Αυτό επιτάσσει η αναζήτηση της αλήθειας και της ελευθερίας.

    Reply
  6. vouliazoume

    Ανώνυμε, ειδικά μέρα που είναι σήμερα, πρόσεχε λίγο.
    Όσοι πιστεύουμε, σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και την ανεξιθρησκεία και το ξέρεις. Σεβάσου κι εσύ την πίστη μας, με το να κοροϊδεύεις δεν κερδίζεις κάτι…
    Καλή σου μέρα!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Το ράσο είναι σαν το κάρβουνο :
    Εάν το πιάσεις ή θα καείς
    ή θα λερωθείς

    Πονηρός και ραδιούργος
    Ακαμάτης και φαγάς
    Άλλο τι πλέον δεν μένει
    Παρά να γενεί παπάς

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *