Ληστής επέστρεψε τη λεία 30 χρόνια αργότερα

Με καθυστέρηση σχεδόν 30 χρόνων επιχείρησε να επανορθώσει ένας ληστής στις ΗΠΑ, ο οποίος αναζήτησε το θύμα του και επέστρεψε το ποσό που είχε κλέψει!…
Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Όλα ξεκίνησαν όταν οι δημοσιογράφοι του 24 Hour News 8 έλαβαν μια ανώνυμη επιστολή, στην οποία δεν υπήρχε διεύθυνση αποστολέα.

«Ζητώ τη βοήθειά σας για τον εντοπισμό ενός άντρα που του χρωστώ χρήματα», έγραφε στο γράμμα, το οποίο είχε αρκετά ορθογραφικά λάθη.

Στο σημείωμα, ο αποστολέας παραδέχονταν ότι είχε πραγματοποιήσει διάρρηξη σε κατάστημα βόρεια του Middleville, πριν από περίπου 30 χρόνια. Ο δράστης δεν γνωστοποίησε τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη αυτή, ούτε πού διέθεσε τα χρήματα. Το μόνο που παραδέχονταν ήταν η κλοπή μετρητών από το ταμείο.

«Ήταν περίπου 800 δολάρια», διευκρίνισε.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους δημοσιογράφους η σημείωση πως σκοπεύει να επιστρέψει στο θύμα 1.200 δολάρια. «Στέλνω μερικούς τόκους γι’ αυτό είναι 1.200», έγραφε.

Ένας ανάλογος φάκελος είχε φτάσει και στο γραφείο του σερίφη στο Barry County. Περιείχε την ίδια επιστολή καθώς και 1.200 δολάρια σε μετρητά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βοηθό σερίφη Bob Baker, υπήρχαν 12 νομίσματα των 100 δολαρίων.

Ο σερίφης κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος την εποχή εκείνη. Όπως αποκαλύφθηκε, είχε πουλήσει την επιχείρηση το 1988, ενώ επιβεβαίωσε πως στη δεκαετία του ’80 είχε σημειωθεί διάρρηξη. Αν και αρνήθηκε να μιλήσει σε δημοσιογράφους, δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενος στις Αρχές, αφού έλαβε τα χρήματα.

Όσο για την επιστολή, κανείς από το γραφείο του σερίφη δεν ψάχνει για αποτυπώματα, καθώς το αδίκημα έχει παραγραφεί και δεν υπάρχει πρόθεση να ξανανοίξει η υπόθεση.

Πάντως, από το γράμμα γίνονταν φανερό ότι ο δράστης είχε μετανιώσει για την πράξη του.

«Δεν μπορώ να αρχίσω να λέω πόσο πολύ λυπάμαι, αλλά είχα ζήσει με την ενοχή για πολύ καιρό. Εάν τον εντοπίσετε, σας παρακαλώ πείτε του ότι ήμουν ένας ανόητος άντρας όταν έγινε αυτό και πως λυπάμαι».

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *