Ελεος πια!Προσέχετε και λίγο με τα αμάξια και τα μηχανάκια.Αλλή 30 νεκροί αυτό το πάσχα…

Τριάντα νεκροί και 525 τραυματίες, εκ των οποίων οι 53 σοβαρά, είναι ο απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων τις ημέρες του Πάσχα, από την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και επιστρέφει το πρώτο μεγάλο κύμα των εκδρομέων.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι και η φετινή πασχαλινή έξοδος -αν και μικρότερη κατά 15% από πέρυσι- ήταν αιματηρή, ο απολογισμός είναι αισιόδοξος, με δεδομένο ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν μειωμένος κατά 30% σε……
σχέση με πέρυσι, ενώ και στο σύνολο των ατυχημάτων υπάρχει μείωση. Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα σημειώθηκαν 27 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 39 το 2010 (μείωση 30,8%), 47 σοβαρά έναντι 48 το 2010 (μείωση 2,1%) και 358 ελαφρά έναντι 365 πέρυσι (μείωση 1,9%).
Αντίστοιχα τα θύματα ήταν: 30 νεκροί έναντι 43 το 2010 (μείωση 30,2%), 53 βαριά τραυματίες έναντι 56 (-5,4%) και 472 ελαφρά τραυματίες έναντι 518 πέρυσι (-8,9%).
Από τα θανατηφόρα δυστυχήματα μόνο τρία έγιναν στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους (δύο στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ένα στην Εγνατία Οδό), ενώ πέντε σημειώθηκαν σε κατοικημένες περιοχές, κυρίως νυχτερινές ώρες, και τα υπόλοιπα στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Σε ό,τι αφορά τα αίτια, σύμφωνα με την Τροχαία η συντριπτική πλειονότητα των ατυχημάτων αποδίδονται σε παράγοντες που έχουν σχέση με τον οδηγό (υπερβολική ταχύτητα, έλλειψη προσοχής και σύνεσης, είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας), τέσσερα σε έλλειψη προσοχής από πεζούς και μόνο ένα στην κατάσταση του δρόμου και στον καιρό.
Η έξοδος, με βάση τις καταμετρήσεις από την Τροχαία, ήταν μειωμένη κατά 15%, αφού από την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα έφυγαν συνολικά από τα δύο εθνικά δίκτυα Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας 927.000 αυτοκίνητα έναντι 1.090.300 το 2010.

http://epanastasi-gr.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΒΑΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΟ,ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!!

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Τ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ. ΦΤΑΙΝΕ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    συνεχιζοντας …φυσικα δεν μιλαω υποτιμιτικα για τους λιγους τυχερους που εχουν γαιδαρο και τους ζηλευω για αυτο,απλα ειναι τροπος του λεγειν η φραση

    Reply
  6. Ανώνυμος

    O Ελληναρας του "καντε ολοι στη μπαντα γιατι ερχομαι" στην αριστερη ,και μπαινω μπροστα στην ουρα στο φαναρι γιατι ετσι νομιζω οτι ειμαι "μαγκας" και περναω απο τα πλαγια στη κινηση και αισθανομαι "τσαμπουκας" ασχετα αν το πιο ακραιο που μου εχει συμβει ειναι μια αφαιρεση "καλογερου" το 92 ,λειπει η παιδεια,η κοινη λογικη,η σωστη ανατροφη,ναι φταινε οι γονεις μας ισως, η χαμηλη αυτοεκτιμηση φερνει ελλειψη σεβασμου στον διπλανο μας (στη καλυτερη περιπτωση) Ελληναρα οδηγαρα γυρνα στο γαιδαρο σου(δεν απευθυνετε σε ολους, ξερουν αυτοι)

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Βλέποντας πως οδηγάμε καταλαβαίνεις ότι και 10 μνημόνια λίγα είναι
    ( κορναρίσματα βρίσιμο πώς να σου χωθεί ο Άλος μπροστά για ένα μετρό .να σε κλήση να φύγει πρώτος στο φανάρι κλπ κλπ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *