33 μήνες φυλάκιση για παράνομη κινηματογράφηση της ταινίας Fast & Furious 6

Ο Philip Danks, ένας 25χρονος άντρας από το Walsall της Αγγλίας, καταδικάστηκε σε 33 μήνες φυλάκιση επειδή βιντεοσκόπησε παράνομα με τη κάμερα του μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα την ταινία Fast & Furious 6 και την “ανέβασε” σε δημοφιλή ιστότοπο με περιεχόμενο torrents.
Η βιντεοσκόπηση σύμφωνα με στοιχεία, “κατέβηκε” 700.000 φορές, και σύμφωνα με το Federation Against Copyright Theft (FACT) είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια πολλών εκατομμυρίων λιρών από τα ταμεία της Universal Pictures.

Η ποινή ακούγεται ιδιαίτερα σκληρή, αλλά φαίνεται πως ο Danks είχε προηγούμενο με τις αρχές, καθώς το 2013 είχε συλληφθεί για τη διανομή και πώληση αντιγράφων μιας ταινίας. Συνεργός του, ήταν ο πρώην σύντροφος της αδερφής του, στον οποίο είχε δοθεί ποινή 12 μηνών για κοινωφελής υπηρεσίες και 120 ώρες απλήρωτης εργασίας.

Όπως φαίνεται, ο εντοπισμός του Danks ήταν αρκετά εύκολος αφού σε επικοινωνία του με την ιστοσελίδα TorrentFreak, η e-mail διεύθυνση που χρησιμοποίησε περιείχε το ψευδώνυμο “TheCod3r”, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό που «ανέβασε» την ταινία στα στην ιστοσελίδα με τα torrents.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *