3.500 υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση από το Δημόσιο

 Το 2014 έρχεται με απολύσεις και έτσι θα συνεχίσει ολόκληρη η χρονιά. Περίπου 450 υπάλληλοι θα πληροφορηθούν μέσα στις επόμενες δύο…
εβδομάδες ότι απολύονται από το Δημόσιο καθώς θα μπει λουκέτο σε διάφορους μικρούς οργανισμούς και το ΤΕΟ, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι 11.000 μέχρι το τέλος του έτους.
Πρώτοι στην κατάταξη των προς απόλυση είναι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα στους ΟΤΑ. Υπάλληλοι ιδίως σε εταιρείες των δήμων που είναι ζημιογόνες κινδυνεύουν άμεσα καθώς θα υπάρξει “ξαφνικός θάνατος” των εταιρειών όπως προβλέπεται από τον καλλικρατικό νόμο, ενώ ακολουθούν οι υπάλληλοι που θα κριθούν πλεονάζοντες.
Οι πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών κάνουν λόγο για έναν αριθμό υπαλλήλων από 3.000 ως 3.500 άτομα.
Οι υπάλληλοι αυτοί πολύ δύσκολα θα βρουν μια θέση σε άλλο φορέα του δημοσίου.
Μια ακόμη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων από το δημόσιο είναι οι υπάλληλοι που βρίσκονται ήδη από τον περασμένο Ιούλιο σε διαθεσιμότητα και σε λίγο καιρό συμπληρώνουν το οκτάμηνο κατά το οποίο πρέπει να απορροφηθούν. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε αυτομάτως απολύονται.
Τρίτη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων δεν είναι άλλοι από εκείνους που υπηρετούν σε υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης καθώς συμφέρει το δημόσιο να συνάψει συμβάσεις με ιδιοτικές εταιρείες καθαρισμού και φύλαξης από το να πληρώνει μισθούς σε μόνιμους ή συμβασιούχους υπαλλήλους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *