3.500.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης εξασφάλισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Έργα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση των γειτονιών Στούντιο Α’, Ψαλίδι και Νέα Λέσβο, καθώς και έργα οδοποιίας ξεκινούν άμεσα στο Μαρούσι μετά την….

έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αμαρουσίου που εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες πιστώσεις.

Συγκεκριμένα, με την έγκριση των όρων των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Περιφέρειας Αττικής δρομολογείται το αμέσως επόμενο διάστημα η έναρξη των παρακάτω έργων:

– κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων στη γειτονιά Στούντιο Ά, προϋπολογισμού περίπου 1,8 εκατ. ευρώ
– κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων στη γειτονιά Ψαλίδι, προϋπολογισμού 726.000 ευρώ
– κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων στη γειτονιά Νέα Λέσβος, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

Με την ψήφιση των όρων των προγραμματικών συμβάσεων μπορεί πλέον να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων που θα δώσουν λύση σε χρονίζοντα προβλήματα που πάγια ζητούσαν οι κάτοικοι να διευθετηθούν, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στις συγκεκριμένες γειτονιές.

Επιπλέον, έπειτα από ενέργειες που ανέλαβε προσωπικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξασφαλίστηκε κονδύλιο ύψους 300.000 ευρώ μέσω της Περιφέρειας Αττικής για την έναρξη εργασιών οδοποιίας και αποκατάστασης του οδοστρώματος σε αρτηρίες εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων, μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του συνόλου των έργων.

Με την ευκαιρία της έγκρισης της χρηματοδότησης των παραπάνω έργων, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, δήλωσε: «Με τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων ανοίγει ο δρόμος για την αντιπλημμυρική θωράκιση τριών γειτονιών της πόλης μας δίνοντας οριστική λύση σε φαινόμενα με τα οποία έχουμε έλθει αντιμέτωποι στο παρελθόν. Στόχος μας είναι από καμία γειτονιά της πόλης να μην λείπουν οι απαιτούμενες υποδομές που θα εξασφαλίζουν ασφάλεια και ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Αυτός θα συνεχίσει να είναι ο προσανατολισμός μας και στο μέλλον».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *