Ισοδύναμα μέτρα κατά των επιταγών της τρόικα ζητούν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Εστάλη πριν από λίγη ώρα η επιστολή 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς, με την οποία δεν ζητούν παράταση της παρούσας κυβέρνησης μέχρι το τέλος του 2012 όπως είχε διαρρεύσει τουλάχιστον από χθες, αλλά την κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή εντός διμήνου, 9+2 ισοδύναμων νομοθετικών και άλλων μέτρων, ως ασπίδα σε εκείνα που είναι να ψηφιστούν οσονούπω, με….
στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων.
Οι υπογράφοντες επισημαίνουν την δυσκολία τους να δώσουν και πάλι ψήφο σε σκληρά και άδικα μέτρα, στηλιτεύουν το δίλημμα που θέτουν οι δανειστές μεταξύ νέων μέτρων και χρεοκοπίας, αναγνωρίζουν την αστοχία των μέτρων παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου και χαρακτηρίζουν «απολύτως απαραίτητη» την εθνική συνεννόηση, την συνευθύνη και την έντιμη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στις κρίσιμες αποφάσεις που επιβάλει η δραματική συγκυρία.,
Προτείνουν δε στην κυβέρνηση να καταθέσει:

– Νομοσχέδιο με το οποίο να απαγορεύονται για μια τριετία , οι συναλλαγές με μετρητά άνω των 300 ευρώ ενώ θα προσφέρονται κίνητρα σε καταναλωτές και εμπόρους (επιστροφή φόρου 5% και 2% αντιστοίχως για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών), ώστε να αντληθούν πόροι έως και 20 δις ευρώ, από τον «κλεμμένο» ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.
– Έτερο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διατραπεζική διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να αντληθούν πόροι για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.
– Ένα τρίτο για την επείγουσα αναδρομική εφαρμογή του πόθεν έσχες σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 ως το 2012 και κατά προτεραιότητα επιλογή ελέγχου, με ταχύτατες και ευέλικτες διαδικασίες όσων από το 2000 «έβγαλαν» ποσά άνω των 50.000 ευρώ στο εξωτερικό. Με ταυτόχρονη πρόβλεψη να υπάρχει μείωση προστίμων σε όσους «παλιννοστήσουν» τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό σε ελληνικές τράπεζες, και μάλιστα παράλληλα με την άμεση εφαρμογή συμφωνιών τύπου Γερμανίας – Ελβετίας.
– Ένα ακόμη με μέτρα στήριξης της οικογένειας και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών
– Άλλο για τον έλεγχο της αγοράς και την μείωση του κόστους ζωής
– Νομοσχέδιο για τις κατευθύνσεις ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης, την προστιθέμενη αξία και τις εξαγωγές.
– Άλλο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την διαρθρωτική προσαρμογή των επιχειρήσεων και τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
– Νέο Εθνικό Φορολογικό Νομοσχέδιο για δίκαιη κατανομή των βαρών.
– Και τέλος σύγκλιση διακομματικής επιτροπής για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και την προετοιμασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Θεωρούν επίσης απολύτως αναγκαίο να υλοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα επείγοντα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων μικρομεσαίων οικογενειών όπως με:

– Μείωση των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.
– Κι επιβολή σκληρών, εξοντωτικών ποινών σε όσους μετέρχονται συστηματικά διαδικασίες για απόκτηση παράνομου κέρδους στην εμπορία προϊόντων με ταυτόχρονη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επίτευξη της ανάλογης μείωσης των τιμών.

Την επιστολή υπογράφουν οι : Γ.Νιώτης, Ρ.Ζήση, Α.Αθανασιάδης, Β.Αλεξανδρίδου, Π.Αντωνακόπουλος, Ι.Βαλυράκης, Β.Γιουματζίδης, Ε.Δαμιανάκης, Ι.Διαμαντίδης, Ν.Ζωίδης, Η.Θεοδωρίδης, Μ.Θεοχάρη, Γ.Κασσαράς, Β.Κεγκέρογλου, Ε.Κουρουπάκη, Ε.Κουτμερίδης, Μ.Κυριακοπούλου, Ι.Μιχελογιαννάκης, Λ.Μίχος, Α.Νταλάρα,Μ.Παντούλας, Α.Παπαδόπουλος, Α.Παπαθανάση, Θ.Παραστατίδης, Φ.Παρασύρης ,Μ.Σκραφνάκη, Ε.Στρατάκης, Κ.Τεκτονίδου, Α.Τόλκας, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Ε.Τσιαούση, Ν.Τσώνης, Α.Φαρμάκη-Γκέκη, Γ.Φραγκίδης και Α.Χανταβάς.

http://briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *