Ινδία: Γιατροί αφαίρεσαν από γυναίκα σκελετό εμβρύου 36 χρόνια μετά την εγκυμοσύνη

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προχώρησαν οι γιατροί που εγχείρισαν μια 60χρονη γυναίκα στο Νέο Δελχί.

Η γυναίκα υπέφερε από χρόνιους πόνους στο στομάχι με τους γιατρούς να ανακαλύπτουν ότι αυτοί προέρχονταν από τον… σκελετό ενός εμβρύου!

Όπως προέκυψε πριν από 36 χρόνια, σε ηλικία 24 ετών, η ασθενής είχε μείνει έγκυος αλλά απέβαλε επειδή το έμβρυο αναπτυσσόταν εκτός της μήτρας.

Η τότε 24χρονη είχε φοβηθεί να υποβληθεί σε εγχείριση προκειμένου να αφαιρεθεί το έμβρυο και αντίθετα αναζήτησε ανακούφιση από τους πόνους σε μια τοπική κλινική.

Ο πόνος άρχισε σταδιακά να υποχωρεί, μεχρί που επανήλθε δριμύτερος πριν από λίγο διάστημα.

Η αρχική εκτίμηση των γιατρών, που δεν γνώριζαν το παρελθόν της 60χρονης, ήταν ότι επρόκειτο για όγκο αλλά η αξονική τομογραφία έδειξε ότι η αιτία ήταν τελείως διαφορετική.

«Μόλις είδαμε τα αποτελέσματα η πρώτη μας αντίδραση ήταν “και τώρα τι κάνουμε με αυτό;”. Είδαμε έναν σκελετό μέσα σε έναν ασβεστοποιημένο αμνιακό σάκο. Μια 60χρονη με ένα έμβρυο στην κοιλιά της για 36 χρόνια είναι ένα ιατρικό θαύμα» δήλωσε ένας εκ των θεραπόντων ιατρών.

Η βιβλιογραφία αναφέρει μόνο ένα ανάλογο περιστατικό στο Βέλγιο με μια γυναίκα να έχει υπολλείμματα εμβρύου 18χρόνια μετά από αποτυχημένη εξωμήτρια κύηση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *