Στα δικαστήρια συνεχίζεται η κόντρα της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τις 397 καθαρίστριες

Απύθμενο θράσος και πρωτοφανή αναλγησία επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέναντι στις 397 καθαρίστριες οι οποίες δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στον αγώνα τους για την επαναπρόσληψή τους στις υπηρεσίες του υπουργείου…..

Παρά το γεγονός ότι το Πρωτοδικείο, με την υπ’ αριθμόν 1584/2014 απόφασή του, διέταξε την άμεση επαναπρόσληψή τους, κρίνοντας παράνομη τη διαδικασία της διαθεσιμότητας στην οποία εντάχθηκαν από την κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας αποφάσισε να μην εκτελέσει τη δικαστική απόφαση και να προχωρήσει σε νομιμοφανείς ενέργειες για τη μη εφαρμογή της. Ο κ. Στουρνάρας διαπίστωσε ότι – με την απόφαση του Πρωτοδικείου – τίθεται πλέον ένα ευρύτερο μείζον θέμα μη νομιμότητας του «μνημονιακού» μέτρου της διαθεσιμότητας. Επεδίωξε λοιπόν να «μπλοκάρει» νομικά την εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου, ώστε να αποτρέψει ένα γενικότερο «κύμα» νομικών ενεργειών και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες κατά του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο συμφώνησε ο ίδιος με τους Γερμανούς και τους λοιπούς δανειστές.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει, προκειμένου να μην υποχρεωθεί να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του Πρωτοδικείου. Το Α’ Τμήμα του ΝΣΚ εξέδωσε ομόφωνη γνωμοδότηση με την οποία εισηγήθηκε στον υπουργό:………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *